Ett konservativt grepp som leder bakåt.

Skolverket ville att alla religioner skulle bli mer jämställda i religionsundervisningen men det anser inte regeringen.  Regeringen skriver därför egen kursplan i religionskunskap.

Björklund upphör inte att förvåna. Nu kör han över skolverket och ger kristendomen en särställning i religionsundervisningen med motiveringen att det varit den dominerande religionen i Sverige i tusen år.
Sverige är i dag ett sekulariserat  samhälle och har religionsfrihet inskrivet i grundlagen. I ett mångkulturellt samhälle samsas dessutom olika religiösa övertygelser. Varför ska då kristendomen ha en särställning?

Kyrkan är skild från staten men inte Björklunds skola.

Ska skolan bli  en bastion för kristna värdekonservativa strömningar och idéer? Vill Björklund  att  vi ska backa tillbaks till ett Sverige  där religionen får makt över människors liv? Är det så Sverige ska rustas för att ta steget in  i morgondagens samhälle?Att använda kristendomens inflytande i dåtidens samhälle för att möta framtiden är  ett bakåtsträvande  konservativt grepp som  luktar unket.

Handen på hjärtat Björklund.

Nog vet  eleverna  varför vi firar jul även om de flesta idag firar för gemenskapens och  klapparnas skull. Men hur många känner till varför  klasskamrater  firar Ramadan.
Media: AB , DN, Dagen, Exp, GP, SvD

7 comments for “Ett konservativt grepp som leder bakåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.