Tvångsdeportationer under skydd av mörkret.

Massdeportation till Afghanistan trots skärpt säkerhetsläge.

Enligt uppgifter kommer ett tiotal personer att föras ut ur Sverige med ett chartrat flygplan till ett land dit UD helt avråder från resor och bedömer säkerhetsläget som mycket farligt. ( M Schibbye, Blanc Spot Project)

Wares Kahn, journalist är en av dem som ska utvisas i natt. Han har bott och verkat i Sverige i 10 år. Nu fruktar han för sitt liv. Mustafa, Öis-brottaren utvisas trots att han tillhör en folkgrupp som riskerar att dödas av IS och talibaner, enligt Migrationsverket.

Migrationsverket meddelade  under torsdagen att asylfallen från Afghanistan kommer att bedömmas mer generöst framöver på grund av det försämrade säkerhetsläget. Dagen efter  hämtades 50 personer  för avvisning till Afghanistan. I natt sätts 10 av dem på ett plan med destination Kabul.

Vad är det som händer? Är det normaliseringen av  Sverigedemokraternas syn på migrationspolitiken som nu försätter afghaner,  bland vilka finns ensamkommande barn som enligt den omtvistade handelsröntgen klassats som vuxna, i en extremt farlig situation?

Vem bör ansvaret för att de inte informerats om rätten att överklaga efter Migrationsverkets bedömning om skärpt säkerhetsläge?

Den strypta migrationspolitiken kommer att ses som ett mörk inhuman kapitel i framtidens historieböcket.

Lästips: AB, GP, GP, Vistårinteut

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments