Två stora som slagit följe.

En opinionsmätning så här inför sommaren visar att de små partierna blir allt mindre och kvar står två giganter socialdemokraterna och moderaterna.

Kent Persson, moderaternas partisekreterare utbrister att nu måste Moderaterna öka tempot i politiken. Det när han informeras om att M backar i opinionen igen medan S går stadigt fram i opinionen och  är nu bara 3 procent mindre än hela alliansen tillsammans.

Tror knappast att det hjälper M att öka tempot. Den väg de vandrar har ju visat att den har stora sprickor. Här skulle jag kunna beskriva en havererad arbetslinje och ett Sverige som glider isär. En politik som hyllar riskkapitalisternas valfrihet framför kvalité i välfärden men jag avstår. Det är kända fakta i dagsläget.

Frågan är  vilken väg S kommer att ta. Ska de fortsätta att slå följe med moderaterna om än på något avstånd ? Eller finns fortfarande tanken om rättvisa och ett jämlikt kvar i korridorerna?

Media: GP,SvD123, DN,AB,Ex


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Huddingeperspektiv, annarkia, retorik-kalle, annarkia2, MM, Röda Malmö – Syriza tänder hoppet, Lennarts tyckeri, Ola Möller,  Dela det […]