Staten gör oss till medbrottslingar?

 Det var länge sedan dödsstraffet avskaffades i Sverige. Nu har Sverige öppnat en bakdörr då staten är med och finansierar en vapentyp en så kallad drönare som kan sändas ut för att döda människor.

Saab är med och bygger en drönare utformad för dödliga uppdrag – och svenska staten har skjutit till pengar. Det obemannade planet som kallas Neuron kommer att provflygas i Sverige.

I höst görs en första provflygning med Neuron i Istres i Frankrike. Nästa år kommer planet att pröva sina vingar på den anläggning som Försvarets materielverk har i Vidsel i Norrbotten, berättar Carl-Henrik Arvidsson, ansvarig för nya produkter på Saab Aeronautics.

– Nu följs en nedräkningsplan inför premiärflygningen, markrullning testas och alla system utprovas, säger Arvidsson till DN.se.

USA har länge tagit sig själva rätten att sända iväg förarlösa flygplan för att döda de som de misstänker vara terrorister. Någon rättegång för att pröva misstanken är det aldrig tal om. Ofta har det visat sig vara helt oskyldiga civila som mist livet efter amerikanska drönarattacker i såväl Afghanistan som Pakistan. Med statens goda minne kommer nu svenska skattebetalare att indirekt medverka till den typen av attacker. Det skapar väl jobb kan jag tänka mig att såväl Reinfeldt som Löfvén skulle säga om det ställs mot väggen. Precis som vid Saudiaffären.

Jag vill INTE medverka till sådan verksamhet!

Media: dn23456 ekot gp ab1 , svd123 4 svt


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments