Tredje gången gillt för Federly?

onsdag röstar riksdagen om datalagringsdirektivet .

Fredrik Federley (C) tänker röstar nej enligt SR:s Studio Ett. Ska inte måla fan på väggen men visst är det svårt att lita på vad Federley säger i denna fråga? Fredrik Reinfeldts övertalningsförmåga går ju som bekant inte av för hackor. På onsdag vet vi om Federly gör som han gjorde 2008 då han röstade ja till FRA och 2009 då han sa ja till IPRED-lagen. Den här gången kanske Federly lämnas ifred då Fredrik Reinfeldt har socialdemokraterna på sin sida.

Datalagringslagen kan ändå bli tandlös, tror Ekot. Är det därför som Johan Pehrson,(FP) öppnar för att förbjuda krypterad datatrafik?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , & DHE
& Svd1

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Knapsu
12 years ago

Det är ju helt riskfritt för Federley att rösta nej, och troligen har han fått grönt ljus från Lööf för sitt röstande. Detta eftersom det finns en majoritet för DLD även om alla centerns riksdagsledamöter skulle rösta emot det och i och med att Federley röstar nej så kan han då framstå som integritetens försvarare och till viss del återta sin roll som lite grann av röstmagnet för de unga storstadsliberalerna.

Ett spel för gallerierna således.

Annarkia
Annarkia
12 years ago
Reply to  Knapsu

Intressant! Där slog Du huvudet på spiken.

Martin
Martin
12 years ago

Den mjuka ryggraden kan lätt användas att se vartåt det blåser. Förblir den rak, ja, då var Federleys röst meningslös, då står den mjuka ryggen i lä.