Sverige går på tvärs…

Sverige går på tvärs med utvecklingen. Här ska mer tas ut från kärnkraften. De ska effektiviseras trots ökade risker.

I  Tyskland stängdes istället sju kärnkraftverk efter haveriet i Fukushima.  I Internationell  byggs de alternativa energikällorna ut kraftigt. I Sverigesatsas ny pengar på den energikälla som om olyckan är framme kan förstöra för generationer framöver. Varför satsas inte de pengarna på utbyggnad av sol och vattenkraft istället?

Från Fukushima kommer nya larmrapporter dagligen.

Nu senast visade det sig att plutonium läckt ut och fynd har h  gjorts på marken på fem platser vid kärnkraftverket Fukushima. Genast ryckte företaget som äger verken ut och sa att plutonium inte är farligt. Vem tror de kan lura med en sådan häpnadsväckande falsk information. Inte mycket annat att vänta från ett bolag som slarvat med säkerheten.

 

Hur mår de svenska kärnkraftverken?
Hur säker är egentligen kärnkraften i Sverige med tanke på de incidenter som skedde i Forsmark 2006 och den havererade övningen som gjordes häromsistens och som i övningsscenariot ledde till härdsmälta. När tågen inte ens kan gå i tid hur väl kan vi då lita på de myndigheter som ska kontrollera säkerheten och garantera ett säkert slutförvar?
Nu är det dags för en vettig plan som visar hur kärnkraften ska fasas ut och en rejäl satsning på framtidens energikällor .

Media: SvD2 DN23 AB 2 SR 23
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 comments for “Sverige går på tvärs…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.