Sverige bananrepublik och valrörelse som såpa.

Har Sverige blivit en bananrepublik? När det gäller medias rapportering under valrörelsen verkar det i alla fall så.

T om Public service har fått fnatt. Alliansens manifest rapporteras sakligt medan de rödgrönas nagelfars med  kritiska röster? Missförstå mig inte nu. Självklart ska det vara en granskning av makten och politiker som söker maktens taburetter.

Maktens megafoner

De stora drakarna har under vallrörelsen förvandlats till alliansens megafoner och det inte bara på ledarsidorna. Inte bara ledarsticken utan även artiklarna är dagen efter de rödgrönas valmanifest presenterats  så sanslöst förutsägbara. Expressen som ägnar sig åt mosa Monakampanj har börjat få  sällskap av konkurrenten Aftonbladet . Uppslaget i går i AB där man grävt fram gamla surdegar som tidigare försörjts av socialdemokratin slår rekord. Och så Lena  Mellins ständiga ros åt Reinfeldt och alliansen och ris åt oppositionen.  Är det detta som kallas yttrandefrihet? Att det finns flera olika tidningar .  Spelar det ingen roll att alla talar med samma tunga? Undrar om det inte är så här det informeras och presenteras inför ett val i länder vi ser som diktaturer? Priset tog Svts forum  sänding av de rödgrönas presentation av valmanifestet i går tisdag. Är det min TV det är fel på tänkte jag men  så började remsan i nederkanten beklaga att ljudet från sändningen fallerade.

Valrörelsen som dokussåpa

Valrörelsen har i media utvecklats till en dokussåpa skriver Jinge så träffande. Media har upprättat lögndektorer för att spåra osanningar. Ett välmenat projekt men var sjutton finns analyserna? Opinionsundersökningarna som duggar tätt slås upp medan politikens sakfrågor göms undan. Rubriker sätts för att förleda väl medvetna om att mångaav oss inte kommer längre än till ingressen innan vi bläddrar vidare.  Partierna och blocken har snabbt anpassat sig och släpper ut nyheter mest varje dag för att få sina minuter i strålkastarljuset. Vad händer med målgruppen, väljarkåren?

Politik påverkar vår vardag. Nu när blocken presenterat sina manifest är alternativen tydliga. Men vem bryr sig efter en valrörelse som denna?

/En politikernörd som börjat få nog.

Bloggat: HBT-sossen Martin Moberg, Krassman, Storstad, Lasse Strömberg, Röda Malmö,Svensson, S-buzz

Mer att läsa (länkarna nedan från Peter Andersson)
DN, Henrik Brors, DN om förslagen, DN med punkter, SvD om förslagen, SvD Göran Eriksson,
Lena Mellin, AB, som fortsätter någon av ”kompensationsstöd” från sommarens Littorinduster med alliansen. AB, om vinnare / förlorare.
Valrörelsens mest oväntade utspel. ”Reinfeldt sågar…”
OH-presentation över de rödgrönas valmanifest

och ännu mer

DN123, SvD 12 ,AB12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments