Stängs dörren i yttrandefrihetens namn?

Yttrandefriheten är ovillkorlig . Vi har vi rätt att tycka, skriva och säga vad vi vill så länge det inte handlar om hets mot folkgrupp.  Baksidan är att människor kan känna sig kränkta och trampade på.  Därför är rätten att gå i svaromål och kritisera  också en ovillkorlig  del av yttrandefriheten.

Vi kan inte förbjuda ett konstverk  men har rätt att ifrågasätta , kritisera  och det viktigaste att ifrågasätta motivet bakom . Andreas Malm skriveri ett inlägg i Aftonbladet: Farligt att helgon-förklara Lars Vilks och pekar på  på Vilks långvariga islamofobiska verksamhet.

Debatten som följt i spåren av Vilks rondellhund har fokuserat på något så självklart som yttrandefriheten . Där stängs dörren och   röster som höjts för att ifrågasätta motivet misstänkliggörs. Demokratin  mår väl av att dörren hålls öppen och tillåter  en levande och ifrågasättande dialog.

Följ  ett intressant tankeexperiment om vad som skulle kunna hända om  man  tillverkade  en skulptur som provocerar majoritetsbefolkningen i Sverige.

Tidigare inlägg: Vem hotar vem och vad?

DN , Ex, AB 1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Aftonbladet, Expressen, Politik, Rasism, Främlingsfientlighet, Islam, Muslimer dn1 svd12 ex1 ab1 annarkia t Etiketter:Aftonbladet, Expressen, Fredrik Malm, Främlingsfientlighet, Islam, Jan Helin, Jihad […]