Har DN startat valrörelsen?

Dagens Nyheter borde hålla sig för god för att sprida fördomar och främlingsfientlighet.


I dagens tidning försöker Hanne Kjöller få oss att tro att sjukskrivning skrivs ut på patienters begäran lite hur som helst. Vad är det för skröna hon hittat på och varför? Valrörelsen har tjuvstartat och förra gången höll alliansen på att förlora valet på upploppet just på grund av den hutlösa behandkingen av svårt sjuka . Är artikeln ett led i att stämma i bäcken inför kommande val?

Vilken värld lever annars Hanne Kjöller i? Den bild hon beskriver stämmer inte med den verklighet sjuka lever i i dagens Sverige efter försämringen av sjukförsäkringen. . Tankesmedjan skriver:

Problemet är inte att folk sjukskriver sig falskt, utan att alltför många går till jobbet trots att de egentligen är sjuka. problemet är att regeringen utförsäkrar folk som är så sjuka att de knappt kan gå till läkaren för att få intyg på det. Problemet är inte att myndigheterna kollar de funktionshindrade för lite, utan snarare för mycket. Problemet är inte att för många får LSS utan att för få får LSS och assistans!

 Det finns forskning som visar att fusket med sjukskrivning var klart överdrivet av alliansen.  n myt s0m alliansen ridit på. Tror inte att den finten kan köras i repris. Idag har så många utförsäkrats trots sjukdom att de flesta känner någon eller  någon som kan berätta om  en sjuk person som råkat illa ut.

Inte ett fuskande folk”, ETC

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


  2 comments for “Har DN startat valrörelsen?

  1. Pingback: Kör Hanne Kjöller med en klintenbergare? | Pirre.eu

Comments are closed.