Dödsstöten mot Försäkringskassan

Regeringens sparkrav på försäkringskassan dödar all personlig service för brukarna. Det är inget annat än ett illa dolt drag för att sopa bort kritiken mot den sjuka sjukförsäkringen.

Alla försäkringskassans lokalkontor och serviceställen kommer att stängas och hänvisar till kundtjänst och Internet. Då ska man komma ihåg att besökssiffrorna låg på 2,7 miljoner i fjol och beräknat för i år 3,5 miljoner. Inte kommer en stängning av lokalkontoren   göra livet lättare för sjuka, utförsäkrade eller alla de som inte känner sig bekväma med tekniken.

När Försäkringskassan 2008 hade problem med att klara utbetalningarna begärde Försäkringskassan extra resurser för att klara verksamheten. Resultatet blev positivt och därefter har utbetalningarna i huvudsak gjorts i tid. Nu vill regeringen, med sitt krav på besparing, att Försäkringskassan år 2013 ska återvända till den ekonomiska nivå som gällde 2008. (DN-debatt)

Vad är det alliansregeringen egentligen sysslar med? Är det detta som är välfärdens kärna? Ska all välfärd skrotas? Är det dit vi är på väg? Att låta kommunala socialbidrag helt ersätta socialförsäkringens generella välfärdsidè?

Bloggat: Ilsemarie, M Moberg
Media: HP, ST, HN, Sydsv, DN, GT/Expr, AB, VK, Nyhetskanalen, SvD, LO-tidningen
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 comments for “Dödsstöten mot Försäkringskassan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.