Carola nutidens Marie Antoinette?

Vad hade Carola att göra på Haiti mitt i katastrofen med en flaska parfym till sitt fadderbarn, snabbt inhandlad på flygplatsen? En märklig och absurd historia. Det kan väl ändå inte vara så att Carola är lika dåligt bevandrad som Marie Antoinette en gång var? När det kom till drottningens kännedom att folket svalt  och saknade bröd frågade hon om de inte kunde äta bakelser istället. Carola ger bort nödhjälp i form av dyrbar after shave till en kille mitt i katastrofens Haiti.

– Hon gav mig en parfymflaska. Jag behöver mat och kläder, sa Edens, 15, efter stjärnans besök.(AB)

Vad värre är,  är att hon utnyttjar nödlidande för egen vinnings skull med en ren PR-resa.  Vad ska man säga? Allt är redan sagt . Pinsamt för Carola minst sagt.


Nu kommer också kritiken mot fadderbarn.

– ”Man vill ha en bild på ett barn att sätta på kylskåpet. I stället borde man fråga sig vart man vill att hjälpen ska gå. Till barnen – eller det egna samvetet.” (AB)

Jag minns den spänning jag kände som barn  när vårt fadderbarn skrev ett brev och jag minns stoltheten i min mors ögon. Det är kanske så att vi lättare kan identifiera oss med en enskild individ och att hjälpen vi ger är ett sätt att döva ett dåligt samvete. Vi vet helt enkelt inte bättre.

Bloggat: Jinge, Lord Fredruk
Media: AB, DN,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 comments for “Carola nutidens Marie Antoinette?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.