Carola nutidens Marie Antoinette?

Vad hade Carola att göra på Haiti mitt i katastrofen med en flaska parfym till sitt fadderbarn, snabbt inhandlad på flygplatsen? En märklig och absurd historia. Det kan väl ändå inte vara så att Carola är lika dåligt bevandrad som Marie Antoinette en gång var? När det kom till drottningens kännedom att folket svalt  och saknade bröd frågade hon om de inte kunde äta bakelser istället. Carola ger bort nödhjälp i form av dyrbar after shave till en kille mitt i katastrofens Haiti.

– Hon gav mig en parfymflaska. Jag behöver mat och kläder, sa Edens, 15, efter stjärnans besök.(AB)

Vad värre är,  är att hon utnyttjar nödlidande för egen vinnings skull med en ren PR-resa.  Vad ska man säga? Allt är redan sagt . Pinsamt för Carola minst sagt.


Nu kommer också kritiken mot fadderbarn.

– ”Man vill ha en bild på ett barn att sätta på kylskåpet. I stället borde man fråga sig vart man vill att hjälpen ska gå. Till barnen – eller det egna samvetet.” (AB)

Jag minns den spänning jag kände som barn  när vårt fadderbarn skrev ett brev och jag minns stoltheten i min mors ögon. Det är kanske så att vi lättare kan identifiera oss med en enskild individ och att hjälpen vi ger är ett sätt att döva ett dåligt samvete. Vi vet helt enkelt inte bättre.

Bloggat: Jinge, Lord Fredruk
Media: AB, DN,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Charlie
Charlie
14 years ago

Fluktar runt lite och undrar vem man ska lita på. Carola har tydligen haft fadderbarn i 25 år. Det första har tydligen kunnat utbilda sig till någon form av barnskötare och vill bli barnläkare. Det andra har fått utbildning, kläder och mat i över 10 år. Tillsammans blir det 60 000 spänn. 30 000 för killen. Hade jag gett 30 000 spänn till utbildning för nån kanske jag hade spått på med en parfym. Den är visst lättsåld också på Haiti.
Sen undrar jag vad Aftonbladet sysslar med? Hittade detta…
http://www.tv4.se/1.1486617/2010/02/03/hilde_backs_fadderbarn_sokte_upp_sin_valgorare