Skuggbudgetar som visar ljuset i tunneln

S och V satsar på unga och jobben

 Vänsterpartiet föreslår en skatt på finansmarknadens transaktioner.Vilken positiv tanke att finansiera en satsning på ungdomsjobben med hjälp av en Tobinskatt.  Det är precis vad flera andra länder inom EU avser att göra. Finansmarknadens girighet som ligger bakom mycket av det elände som drabbat krisländer som Italien och Grekland får betala tillbaks en liten del av de vinster de gjort genom vidlyftig utlåning.

Socialdemokraterna satsar även de  på ungdomar i sin skuggbudget. Magdalena Andersson föreslåg en rad olika åtgärder för att miska ungdomsarbetslösheten. Allt ifrån utbildningssatsningar för att stärka de som saknar gymnsiekompetens till stimulansbidrag till företag som anställer unga som gått arbetslösa i sex månader inom ramen för yrkesintoduktionsavtalet. En markant skillnad jämfört med alliansens magra vårbudget där allt får vänta till valåret.

Magdalena Andersson visade en annan bild av Sveriges ekonomi än vad Anders Borg brukar framhålla

 – Det är bara krisländerna och Frankrike som har en högre arbetslöshet än Sverige. Alla andra länder, de som vi brukar jämföra oss med, har lägre arbetslöshet, säger hon. (AB)

Media: AB1,2,3, DN12,3,SvD1, SVT1,2, 3, HD,SR1,2,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Johan Westerholm, Martin Moberg, Annarkia, […]