Skrämmande nedslag i alliansens Sverige.

Det är för jäkligt att fattiga barn fått betala de välbeställdas RUT-avdrag.

Det handlar om alla de som har drabbats hårdast av alliansens politik. Det handlar om de alltfler fattiga som finns i dagens Sverige och deras barn.

Mamma äter inte.Hon säger att hon inte är hungrig, för att kunna köpa kläder till mig.(AB).

Den ökade barnfattigdomen i hälarna på utförsäkrades sjuka och försämrad a-kassa är i sanning en skam för Sverige. I alliansens Sverige flyttas pengar från de som har minst till de som redan har, från sjuka, arbetslösa och pensionärer till de mer välbeställda. Arbetslinjen kallas det för när cancersjuka tvingas ställa sig till arbetsmarknadens förfogande och när långtidsarbetslösa tvingas godta slavkontrakt i fasans Fas 3.

Andelen fattiga barn har samtidigt ökat från 8-9 procent för tio år sedan till 15 procent i dag. Omkring 220.000 svenska barn, vilket är mer än vart tionde, levde i fattigdom år 2008. (Svd)

Till detta ska läggas en havererad familjepolitik och värst utsatta är familjer med ensamstående föräldrar, familjer som nyligen anlänt till Sverige och familjer med unga föräldrar:

AB123, Ex12, DN12, Svd, SR1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,,

Please follow and like us:

  3 comments for “Skrämmande nedslag i alliansens Sverige.

 1. Zac
  7 juni, 2011 at 18:58

  Dels tycker jag att det är lite ohederligt att prata kring relativ fattigdom samt att barnfattigdomen enligt Röda Korsets egna material i princip var dubbelt så hög 1997 som 2007 – men främst är frågan brännande för att det är ett invandrarproblem i hög grad – barnfattigdomen är fem gånger så hög bland barn med utländsk bakgrund än i svenska hem. Enligt SD m fl så handlar det om att vi idag importerar barnfattigdomen – en väl så svår debatt med mer verklighetsanknytning än den som förs i tidningarna idag.

  • 7 juni, 2011 at 19:21

   Men snälla Zac invandring är ingen ny företeelse. Barnfattigdomen har ökat . Att det bland gruppen fattiga barn är en stor andel invandrarbarn förminskar inte problemet. Antalet som uppbär försörjningsstöd har ökat och bland dem finns idag en ny grupp, utförsäkrade sjuka och arbetslösa.

   EU har antagit en relativ definition av fattigdom. Det innebär att den är kopplad till levnadsstandarden i respektive land. Fattigdomsgränsen angiven till 60 % av genomsnittlig nationell inkomst. I ett rikt land som Sverige borde ingen behöva suga på ramarna. Det är inte okej om föräldrarna inte kan låta barn följa med på olika aktiviteter i skolan eller köpa varma kläder till vintern. Det är ett problem för barn vars föräldrar aldrig har råd med en endaste utflykt under semestern och sommarlovet… Att fler barn lever i fattiga familjer är INTE okej.

Comments are closed.