Skilda världar.

En dag vid havet medan Aten förvandlades till en krigszon.

En dag som denna  var det bara ett som gällde. Havet.  Om man nu är ledig eller rår över sin tid. På med solkräm och ner med badkläder i ryggsäcken, matsäck och så bar det  iväg till Hunnebostrand. För att vara helt ärlig gömde jag iPaden och mobilen bland badlakanen. Ifall, ifall . Vilken härlig dag vid stranden det blev. Sol, lagom vind och badbart vatten.

En timme eller två klarade jag av att hålla världen borta. Upp kom iPaden och in kom världen.   Mitt Twitterflöde var fullsmockat med nyheter om Ship to Gaza, Grekland och SAAB.

Ship to Gaza ligger kvar vid kajen i Aten som förvandlats till rena rama krigszonen inför parlamentets omröstning om sparpaketet som EU krävt för att ge klartecken till nytt lån till ett skuldsatt Grekland. Kravallpolis, tårgas och upprörda greker som inte vill betala höjdarnas svindlande och korrupta affärer. Korta meddelanden, bilder och små videosnuttar visade vad som hände i realtid. Protesterna mot det genomkorrumperade politiska systemet med besuttna makthavare som skor sig på befolkningens bekostnad.Desperation men också hopp om en nödvändig förändring.

Med en knapptryckning fick jag världen att försvinna ut i cyberrymden  och bubblan med sol och havsmättad luft slöt sig runt mig igen. En promenad ner  i samhället för att mätta magen och bort försvann världen där utanför.  Enda hotet var truten  ovanför som kastade lystna blickar på min laxbakelse med smögenräkor.

Skilda världar? Så långt borta och ändå så nära.

Bloggat: Svensson om Sabotaget mot Ship to Gaza, M Moberg om känslor och sparpaket i Grekland.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
12 years ago

Fina bilder!