Skilda världar.


Några hoppar och leker som loppor medan andra har svårt att sy ihop det.

Regeringen förbereder nya RUT-avdrag. Det är inte nog med att städning , läxläsning och butler ska subventioneras av staten . Subventioner som i första hand hamnar i de fickor vars ägare har råd  att köpa tjänsterna.

De tio rikaste svenska kommunerna står tillsammans för 13,7 procent av de totala rut-avdragen och de tio kommuner där inkomsten är lägst står för 0,2 procent.(SvD)

Märkligt att de som har det bäst ska subventioneras med minskad skatt.  De som har höga inkomster är dessutom  mer belånade än andra inkomsttagare. En belåning som subventioneras med hjälp av ränteavdrag.

 För tyskarna går det bra nu. De har aldrig varit så rika som nu. kan vi läsa i Svenska Dagbladet. men på gatorna finns de som inte har vare sig mat eller tak över huvudet. EU-medborgare från krisländer kanhända? I länder där skuldbubblan har spruckit dras svångremmen åt och arbetslösheten exploderar för att rädda bankerna som smörjt kråset då det begav sig.

De som lever på marginalen med höga bostadslån i vårt eget land kan nog hålla sig för skratt idag när de ser att bankerna prioriterar aktieägarna framför kunderna och delar ut sex miljarder i vinst till aktieägarna.

För Telia har det gått bra och redovisar rekordvinst samtidigt som företaget minskar sin personal med 900 personer. Hur hänger det ihop?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , & Svensson

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Strålan
Strålan
11 years ago

@ Annarkia. Man bör kanske inte kasta sten i glashus. De svenska hushållens tillgångar är relativt sett precis lika stora som de tyska och statsskulden bara hälften. 7500 miljarder och en niondel av befolkningen. drar vi bort jushållens skulder på 2700 miljarder kan vi betala av vår statsskuld fyra gånger om. låt oss leka med tanken att vi skänker 20 procent av hushållens nettotillgångar till Grekland, Spanien, Italien etc, dvs 950 miljarder. Det blir ungefär 100.000 per invånare. är du villig att skänka först? Nej bättre att vi investerar våra pengar i nya företag och delar med oss av kunskap istället.