Skilda världar.


Några hoppar och leker som loppor medan andra har svårt att sy ihop det.

Regeringen förbereder nya RUT-avdrag. Det är inte nog med att städning , läxläsning och butler ska subventioneras av staten . Subventioner som i första hand hamnar i de fickor vars ägare har råd  att köpa tjänsterna.

De tio rikaste svenska kommunerna står tillsammans för 13,7 procent av de totala rut-avdragen och de tio kommuner där inkomsten är lägst står för 0,2 procent.(SvD)

Märkligt att de som har det bäst ska subventioneras med minskad skatt.  De som har höga inkomster är dessutom  mer belånade än andra inkomsttagare. En belåning som subventioneras med hjälp av ränteavdrag.

 För tyskarna går det bra nu. De har aldrig varit så rika som nu. kan vi läsa i Svenska Dagbladet. men på gatorna finns de som inte har vare sig mat eller tak över huvudet. EU-medborgare från krisländer kanhända? I länder där skuldbubblan har spruckit dras svångremmen åt och arbetslösheten exploderar för att rädda bankerna som smörjt kråset då det begav sig.

De som lever på marginalen med höga bostadslån i vårt eget land kan nog hålla sig för skratt idag när de ser att bankerna prioriterar aktieägarna framför kunderna och delar ut sex miljarder i vinst till aktieägarna.

För Telia har det gått bra och redovisar rekordvinst samtidigt som företaget minskar sin personal med 900 personer. Hur hänger det ihop?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , & Svensson

  2 comments for “Skilda världar.

Comments are closed.