Skånepolisens legitimitet i gungning.

Malmöpolisen reviderar sin rapport om händelseförloppet i Limhamn. De gör det först efter att Skånska Dagbladet vaskat fram information som går stick i stäv med polisens bulletin om våldsamt upplopp.

polisridMALMÖ. Polisen anklagar motdemonstranterna för massiv gatstenskastning och för att ha attackerat ambulanspersonal.
Ingen av uppgifterna stämmer med verkligheten.(skanska.se)

Skånepolisen gav vilseledande uppgifter för att rättfärdiga det grova övervåld som riktades mot demonstranterna. Hur ska man annars tolka polisens utfall om våldsamt upplopp?

I Limhamn byggde polisen skyddsvall runt nazisterna medan motdemonstranter utsattes för batongslag och kavalleriattack. Att ingen förolyckades efter att ha blivit överridna av 6-700-kilos kolosser är ett under. Polisens agerande utsatte inte bara människor för fara utan är i sig ett hot mot demokratin.

Skånepolisens rykte lär inte förbättras av den här händelsen. Det är inte första Skånepolisen hamnat på löpsedlarna. Hur de ska kunna återskapa ett förtroende hos allmänheten vete gudarna.

En extern utredning är ett måste. Det fungerar inte att polisen utreder sig själva. Bara misstanken om att kårandan reser murar som förblindar kan vara förödande. Förtroendet för den myndighet vars uppgift är att skydda oss och upprätthålla lag och ordning har fått sig en allvarlig törn. Utan förtroende ingen legitimitet!

Ansvariga måste ställas till svars. Våldsutövning som försätter andra i fara kan inte  skyddas av en polisbricka.

Lita inte på Skånepolisen (DN)
Växande kritik mot polisens agerande (Sydnytt)
Sju vittnen om händelserna i Limhamn (Sydsvenskan)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Media: SVD, Skanskan1, 2, 3, 4, NSK1, 2, DN1, 2, 3, Annarkia, Röda Malmö, Läs även andra bloggares åsikter om Övervåld, Polisvåld, Systematiska problem, […]