Sista dansen för Annie?

Nu är centern ute på riktigt hal is. Efter Maud Olofssons och numera Annie Lööfs högerskär har partiet förlorat mark.

Ett tidigare socialkonservativt/socialliberalt parti med landsbygdens väl i förgrunden har bytt skepnad. Inte kan det var kul att vara centerpartist då var fjärde väljare gått förlorad på bara någon månad. Med Annie Lööf fick Stureplanscentern ta ut svängarna och när förslaget till nytt idéprogram avslöjades tog det hus i helsike i de centerpartistiska leden samtidigt som många av oss andra tog oss för pannan , nöp oss i skinnet och frågade- Kan detta vara sant?

De mest kontroversiella punkterna rör   fri invandring, möjlighet till månggifte   den lagstadgade arvsrätten, federalism samt att ersätta skolplikt med läroplikt. (DN)

Ett idéprogram med starka nyliberala kännetecken,ett program som identifieras med högerflanken sprunget ur storstadens Stureplanscentern har lagt strypsnara på sitt socialliberala samvete ett och starkt landsbygdspatos. Har lämnat mittfältet och placerat sig så långt högerut det bara är möjligt.

Nej det kan inte vara kul att vara centerpartist idag.   Sifo publicerar i   Svenska Dagbladet och Göteborgsposten  en väljarundersökning som visar att   C backar rejält  med 1,3 procentenheter och landar på 3,2%.   Orsaken kan inte vara något annat än Stureplanscenterns excesser som resulterat i en öppen falangstrid om vilken riktning  partiet ska välja.

Annie Lööf har försökt skapa rättning i ledet genom att lova att förslaget till nytt idéprogram ska skrivas om. Frågan är om det hjälper ett svårt sargat parti. Dagens Sifomätning tyder på att de socialkonservativa tagit sin tillflykt till Kristdemokraterna  då KD kröp över över riksdagsspärren medan C hamnade under.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , & Anders Romelsjö & Jinge &Peter Johansson & M Moberg,

13 comments for “Sista dansen för Annie?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.