SD röstar som alliansen när det kniper.

Ingen nyhet direkt  att Sverigedemokraterna sällar sig till alliansen när det blir allvar. Det är att fullt naturligt att ett parti på högerkanten stöder högerpolitik vid voteringar  i riksdagen.

Av de totalt 133 huvudvoteringarna i kammaren var 48 stycken sådana där SD kunnat fälla avgörandet. I 44 av dem röstade SD med de borgerliga.(Svd)

Då riksdagen exempelvis skulle rösta om huruvida den bortre gränsen i sjukförsäkringen skulle tas bort eller ej. röstade sverigedemokrater och allianspolitiker för att behålla gränsen. Den sjuka sjukförsäkringen fortsätter att rulla på med allt fler utförsäkrade som får söka stöd på socialkontoret.

Det som förvånar är att alliansen avkräver av de rödgröna partierna att se till att regeringens förslag antas av riksdagen.

Intressant är att notera att om grundlagsändringen som kräver att en omröstning i riksdagen ska avgöra vem som ska bli statsminister och få bilda regering hade genomförts före valet då hade Fredrik Reinfeldt varit tvungen att öppet förhandla med Sverigedemokraterna om deras  stöd.

Media: AB1 , GP, HD, KB, SvdSvt1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , i

5 comments for “SD röstar som alliansen när det kniper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.