SÄPO och media på hal is.

Ännu ett misslyckande i SÄPOS CV.

Än en gång har en oskyldig hamnat i klorna på SÄPO. Många såg vad som hände och larmade. Rikslarm efter en person som inte dolde sig och som var som en öppen bok på Facebook. Namnet på dörren och givetvis obeväpnad. En helt vanlig kille som av SÄPO utpekades som terrorist och hängdes ut av vart enda mediehus med bild och namn. Kan tänkas att Säpo behöver en grundkurs i hur man går tillväga för att googla fram adress på en namngiven person?

Man skulle kunna skratta åt det om de inte var för att en oskyldig person får leva med att hans namn förevigt förknippas med terrorism på Internet.

Dessutom utrustad med en advokat som inte har förstånd att inse vem han ska bistå.

 ”Med det material som har avhandlats har det funnits skäl och fog att ställa frågor till min klient”, säger 22-åringens advokat Ola Samuelsson. (DN)

En advokat som sopar rent för SÄPO och som inte närvarade vid inledande förhör är inte mycket att hålla i handen när det stormar.

Inte att förglömma medias uthängning. Lena Mellins motivering till varför  Aftonbladet publicerade bild och namn på en person som anhölls på den lägre graden skäligen misstänkt är inte bara häpnadsväckande utan också skrämmande.

Polisen tackade medierna för publiceringen eftersom det hjälpte dem att hitta den nu frisläppte mannen. Bild och namnpubliceringen bidrog alltså till att han snabbt kunde avföras ur utredningen.(AB)

Medias uppgift kan inte vara att bistå Säpo. Uppgiften att granska  var tog den vägen?

Till sist vem var det som ljudligt påpekade i media att SÄPO inte är alarmistisk? Det är ju inte första gången säkerhetspolisen är helt fel ute. Ingen har välglömt hur det gick till i Göteborg då SÄPO såg till att dörren hos några muslimer slogs in och mannen i familjen fängslades. Ett telefonsamtal till en kompis där han beklagat sig över sprängande huvudvärk var anledningen den gången.

Andra om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments