Samhället måste se hatets ursprung i vitögat!


Oron för ett samhälle som inte vill se faran i det nazistiska grupperingarnas agenda släpper inte taget.

I dag går tankarna till den 25-årige man  som fick  livshotande skador efter en nazistattack i Malmö.

Oron för ett samhälle som inte förmår eller än värre inte vill  se hatets ursprung griper tag.

-Ett fegt medielandskap som förtiger våldets ursprung trots att svenskarnas parti -bildat som Folkfronten 2008 ur resterna av Nationalsocialistisk front, ett extrem nationalistiskt, nazistiskt parti  på sin hemsida öppet talar om att de tre som anhållits för mordförsöket i Malmö är medlemmar.

-En statsminister som nöjer sig med ett pressmeddelande för att markera mot vad som hänt jämfört med det kraftfulla avståndstagande mot huliganhot mot fotbollsvärlden han gjorde inför kameror här förledens.

-En säkerhetspolis med skygglappar.

Vart är vi på väg? Det är nog många med mig som invaggats i tron om att fascistiskt våld var något vi läste om i historieböckerna, något som inte händer här. Förtigs hatets ursprung kan det snart vara för sent.

Låt inte hatets krafter passera skriver Kristina Lindquist på Kultursidan I Dagens Nyheter:

Helgens attack i Malmö följdes av hakkors på en Stockholmsskola med judiska klasser. Men nazismens rörelse mot centrum är ingen tillfällighet. Nu är det en oavvislig plikt att protestera …

Samhället måste sätta ner foten och stå upp för demokratin och alla människors lika värde mot det fascistiska våldet innan det är för sent.

Läs Al Jazeera om #KämpaShowan


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Susanne Hultman
10 years ago

Hamnade i precis samma tankar som du i kväll. Det som händer idag är väldigt likt det som hände i Tyskland på 1930-talet.

trackback

[…] Kildén & Åsman, SP Göteborg, Socialistiska Partiet, Röda Malmö, Motkraft1, 2, 3, Expo1, 2, Annarkia, ETC, Moberg, Röda Berget, Media: SkD1, SkD2, SkD3, NSK, LT, DN, Läs även andra bloggares […]

trackback

[…] Annarkia1, Annarkia2, Svensson1, Svenson2, […]

Dangerous Beans
Dangerous Beans
10 years ago

Men tror du verkligen att man kan ”mota” nazisterna genom att skälla på dem? Jag tror att folk blir nazister för att regeringens politik leder till utanförskap och klassklyftor. Och ”man ska fördöma dem”… varför? Du ”fördömer” väl inte alla kriminella som skjuter varandra i Göteborg och Malmö och Skövde och … i knarkuppgörelser? Eftersom regeringen tar ifrån människor deras livschanser genom att inte erbjuda realistiska möjligheter till jobb och utbildning SAMT tar ifrån dem samhällets stöd i form av a-kassa och sjukpenning, så MÅSTE ju folk ta sig i kragen och skaffa sig en utkomst. Och ska man starta eget företag så måste man ha en produkt som går att sälja: knark är bra!

Gängkriminaliteten består huvudsakligen av blattar (och inte av invandrare, som kan vara tyskar, danskar etc) som inte har fått en chans till verkligt delaktighet i samhället. (VARFÖR tar de inte av sig mössan och städar toaletter?!? Det är ju därför de öht släpptes in i Sverige!! Otacksamma!! Nä, sänk bidragen så att det lönar sig för dem att jobba! Man kan ju klara sig på 400 kr/månad om man bara äter ris. (Centerpartistiskt förslag.)) Och nazisterna har inte heller jobb – men till skillnad från politikerna så SER de gängkriminaliteten. Att de sedan drar felaktiga slutsatser om hur samhället fungerar… tja, det finns det många som gör. Vi, men särskilt Alliansen, har skapat ett samhälle med drägg – och så kan vi sänka lönerna så att det inte blir så dyrt att klippa gräsmattan på golfbanan… Skål!

Btw: läs detta: http://www.dn.se/nyheter/varlden/frustrationen-vaxer-pa-majdan/ är inte detta en hyllningsartikel till fascisterna i Ukraina så säg… så vad är det för fel på fascister egentligen…

Dangerous Beans
Dangerous Beans
10 years ago
Reply to  annarkia

Nä, det har du rätt i. Kram på dig! 🙂

Det jag blir irriterad över är att det är för mycket fokus på brandkårsutryckningar mot ett 10-tal nazister. Men när solrosupproret stod på Medis (Sthm) så var det bara de vanliga sörjande trashankar och sjuka som var där.

Men det är, precis som du säger, detta som krattar manegen för nazister och fascister. Och sen kan medelklassen åka till Kärrtorp och känna sig förträffliga för att de ”markerar mot nazister”. ”De (nazisterna) är inte som vi. Vi är goda, de är onda.” Men inga latte-drickande dyra barnvagnar står upp för en anständig a-kassa, sjukförsäkring eller sjyssta arbetsvillkor. Rör inte mina ränteavdrag! Som man bäddar får man ligga – och medelklassen har sått fascismens draksådd med sin egen snålhet.xxxxx