Tappar (S) fotfästet?

Bomber för demokratins skull  har sällan varit ett lyckat koncept.

Historien upprepar sig. Socialdemokraterna har ändrat ståndpunkt och vill nu fortsätta att medverka i kriget i Libyen. En insats redan från början synnerligen tveksam ska nu förlängas och breddas.

Nu säger sig partiet gå med på förlängning av den militära närvaron i Libyen och vill att Sverige ska bidra både civilt, humanitärt och militärt(AB)

Vi ser inte att den svenska insatsen för att hävda flygförbudszonen fortsatt bör vara prioriterad givet det faktum att det libyska flygvapnet i princip är utslaget. I stället vill vi pröva alternativa vägar för mer relevanta militära insatser.

I stället för en flyginsats bör vi fokusera på att upprätthålla vapenembargot. En sådan insats kan handla om att bidra med marina stridskrafter.(DN)

Till vilken nytta? Motivet är enligt (S) att upprätthålla vapenembargot mot Libyen. När det gäller krigsinsatser finns det oftast dolda motiv. JAS-planen har nu visat upp sig i skarpt läge , något som kan locka köpare vilket många anser var syftet.  Nu är det marinens tur att visa musklerna.

Fortsatta militära insatser motiveras med en medverkan till fred , demokrati och  utveckling. Risken är att Libyen i stället  utvecklas till ett nytt Afghanistan. Ett svenskt deltagande på USA:s sida  för att skapa fotfäste i Nordafrika med syfte att  säkra oljan och behålla USA:s hegemoni i området.

People of Libya want FREEDOM! Obama wants OIL!

Media: ab dn ex svd12 sr1 svt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments