S backar och alliansen flirtar med Stockholmarna

Det straffar sig för socialdemokraterna att följa John.I den senaste opinionsmätningen från Unted Minds/Aftonbladet gör socialdemokraterna ett rejält tapp i väljarkåren  &Jinge  & Svensson

opinSocialdemokraterna ­backar kraftigt och ­kampen mellan blocken blir allt jämnare.
Stödet för Stefan ­Löfvens parti är nu nästan nere på samma nivå som i katastrofvalet 2010, ­visar en ny mätning från Aftonbladet/United Minds.

– En mätning kan man ­inte dra någon slutsats av. Men jag vet en sak, det blir väldigt tufft i valet, säger S-ledaren.(AB)

Socialdemokraterna har sedan Stefan Löfven greppade ordförandeklubban satsat   att ligga sked  med alliansen. ideologin är som bortblåst och skillnaderna mellan alliansen och socialdemokraterna små efter all triangulering.

Efter Löfvens utspel i regeringsfrågan kan tappet av väljare bli katastrofalt för (S) och så sitter vi där med ytterligare en mandat period där alliansen kan fortsätta  att skära i den generella välfärden och föra över ännu mer pengar till de som har mest.

tbananDet är mindre än ett år kvar till valet och det börjar märkas. Dagens utspel från alliansen får nog ses som rena rama valfläsket. En flirt med  en väljargrupp där alliansen backat.Stockholmarna.

27 miljarder ska satsas på en region som redan är överhettad och där arbetslösheten är tämligen låg.

Hur blir det med det nu  med talet om att låta hela Sverige blomma? Blir det något kvar till resten av landet kan man ju undra?

Hur är det ställt med Fredrik Reinfeldts minne?

Så här hånade Fredrik Reinfeldt Håkan Juholt när han föreslog samma satsning

Och finansieringen, hur blir det med den Fredrik Reinfeldt?

Media:AB12, DN12345, SvD1 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , & Jan-Inge Flücht & Svensson

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Riksdagsval, Valfläsk, Alliansen, Reinfeldt, Björklund, Lööf, Hägglund, Val 2014, Politik, Stockholm, Tunnelbanan, Miljö, Snabbspår, Regionpolitik, Stockholmsväljarna, Avgaser, Trängselskatt dn12345 svd12345 lasse annarkia […]