Rosanna Dinamarca visar vägen.

  Efter att ha tagit stryptag på svensk politik av ren illvilja  har ledande företrädare öppnat dörren på vid gavel och visat sina fula trynen.

Björn Söder visar var han hör hemma helt öppet när han påstår att svenska judar, samer och muslimer inte är svenska. Björn Söder en av riksdagens vice talmän är rasist. Därom råder inget tvivel. Att han är olämplig som vice talman torde vara uppenbart för var och en av oss.

ROSEANNARosanna Dinamarca hade modet att påtala att ” Du är inte min talman” då hon anmodades att i talarstolen först rikta sig till talmannen. All heder åt Rosanna Dinamarca, en av få riksdagspolitiker som har modet att visa att nu  räcker det efter Björn Söders senaste lågvattennmärke:

 Bakgrunden är en intervju med Söder som publicerades i Dagens Nyheter i lördags där han slog fast att judar och samer förvisso kan vara svenska medborgare, men inte är svenska om de inte ”assimileras”. (AB)

En rasist som vice talman är en skam för Sverige. Talmannen leder inte bara riksdagens arbete utan representerar också riksdagen i Sverige och internationellt. Hoppfullt då att allt fler riksdagspartier kräver att SD:s partisekreterare Björn Söder lämnar sin post som riksdagens andre vice talman  En talman som menar att svenska judar, samer eller muslimer – inte är svenskar har gjort sig omöjlig på posten som talman. Därom råder inget tvivel.

Efter omröstningen om  budgeten då Sverigedemokraterna frångick praxis och verkade för att regeringens budget föll tycks alla hämningar ha släppt hos ledande företrädare för det partiet. I en motion till riksdagen föreslår  Kent Ekeroth   att Kriminalvården ska registrera om fångar som är svenska medborgare har en eller båda föräldrarna födda utomlands.

Ökande klyftor, massarbetslöshet och raserade välfärdssystem har sitt pris. Inte nog med att människor far illa i dagens Sverige.Nu har vi fått ett rasistparti som på allvar försöker diktera villkoren i svensk politik. Hur kunde det gå så långt?

Kommer riksdagens rödgröna och allianspartierna att följa Rosanna Dinamarcas exempel? Sätta ned foten och markera att så här kan vi inte ha det i Sveriges riksdag.

Läs även andra om , , , , , , , , , , DN12345

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
9 years ago

Får nog ta och skicka fanmail till Rosanna.

Freja
9 years ago

Hon är min hjälte! Först T-shirten och sen det här. Kurage!

Lennart Oden
Lennart Oden
9 years ago

Min första känsla efter Rosannas ”markering” av avståndstagande var likadan som den Hanne Kjöller beskriver i DN häromdagen – ”Åh, vad jag njöt när Rossana Dinamarca (V) fräste till Björn Söder (SD): ”Du är inte min talman”. Blodet böljade så där varmt genom kroppen som när man ser en film där mobboffret i slutscenen gör slarvsylta av sina plågoandar inför öppen ridå på skolgården.”

Men precis som för H K gick snart denna ”….friska rodnad i eftertankens kranka blekhet över”. För helt visst ska vår ”folkvalda församling” för dess trovärdighets skull inte bli en ”tummelplats” för politiska ”markeringar” och förolämpande tillmälen, Och detta även man kan tycka att närvaron av ”de fyrtionio” i sig är en i högsta grad politisk ”förolämpning” av grövsta slag. För hur j-vla illa man än tycker om SD (och jag personligen avskyr dessa figurer och den ”politik” de företräder) är det trots allt 800 000 personers i demokratisk ordning uttalade mening som fört dem dit. Och denna viljeyttring ska, hur motbjudande den tanken än är, i demokratins namn ”ta mig tusan” respekteras.

Martin
Martin
9 years ago
Reply to  Lennart Oden

Hyffs? Är det hela din argumentation? Så småborgligt.

Respekt är ingen rättighet, det är något man gör sig förtjänt av!