Regeringens privatiseringsvurm en hälsofara.

Är det någon som förstår hur i herrans namn en regering kan bidra till att människors hälsa ställs på spel?

Privatiseringsvurmen hos sittande regering är gränslös. En fungerande verksamhet med högt förtroende privatiseras för ideologins skull. Resultatet har för många blivit en sämre service och för vissa en farlig verksamhet. Ett apotek med okunnig personal kan bli en fara för allmänheten.

Tolv personer stacks med samma nål när ett apotek erbjöd sina kunder att prova ett nytt hälsotest som bland annat innebar ett blodprov. Personalen som utförde blodproven var inte legitimerad och apotekskedjan Doc Morris i Sollentuna utanför Stockholm efterlyser nu dem som kan ha smittats av den återanvända nålen, skriver Dagens Medicin på nätet. (SvD)

Vinstmaximering och många aktörer har lett till att det inte är säkert att den medicin som föreskrivits av läkare finns att tillgå. Har Du otur får Du ställa dig på kö för att få din medicin om Du nu inte är bilburen , har en iPhone och har ork att köra runt i bygden och leta hos andra apotek. Detta för ge privata aktörer möjlighet att tjäna pengar på en verksamhet som tidigare fungerade utan mankemang.

Media: AB,DN,Ex, Svd, HD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  2 comments for “Regeringens privatiseringsvurm en hälsofara.

 1. T Lindholm
  14 maj, 2011 at 19:58

  Apoteket AB har en service Telefon där man kan få reda på vilka Apotek som har ett vist läkemedel, då behöver man inte åka runt i blindo och shansa.
  Även dom “privata” Apoteken har en liknande tjänst.
  Men det har blivit mycket sämre mot vad det var innan Avregleringen.
  Här i Stockholm brukar jag inte shansa tråts det finns en massa Apotek att tillgå,jag åker helt enkelt direkt till Sheele,där är jag säker att jag får den Medicin på en gång efter att jag varit hos Läkaren.Som tur är har inte Sheele blivit Avreglerat.

  • 14 maj, 2011 at 20:11

   Det privata apotek jag besöker har inte upplyst mig om någon sådan tjänst trots förfrågan .

Comments are closed.