Rävspel bakom kulisserna.

Om ränder som aldrig går ur och hemligheter som fästs på papper.

Uppdaterad
Börjar Du tröttna på partiernas positionerande och där strategi  sidsteppar ideologi  ?  Du är inte ensam.  När målet  att få en plats vid köttgrytan och sitta med vid maktens bord  ställs före vad som gynnar människor och samhälle   blir politiken ett smutsigt hantverk som spär på politikerföraktet.

Sandro Wennberg skriver om en hemlig promemoria  som sägs ha läckt från moderaternas bord. En promemoria som om den skulle vara sann  visar på spelet bakom kulisserna. Där framgår  att  miljöpartiet ses som viktigare än  de andra allianssyskonen.

”Därför är det angeläget att Socialdemokraterna hålls på armlängds avstånd så att de känner att det i vissa lägen finns öppningar i alliansen, samt att Miljöpartiet inte är helt och hållet är uppbundna i uppgörelser med regeringen. Genom att släppa in S och MP i förhandlingar i olika frågor hålls S på lagom avstånd i kylan och MP på lagom avstånd i värmen. Trots att det utåt ser ut som om båda är jämbördiga samarbetspartners.

[…]

Nu gäller det att binda upp Miljöpartiet i så många uppgörelser som möjligt så att partiets vänsterfalang inte får det utrymme som de har haft under förra mandatperioden.

Slutsats i förhållningssätt till Miljöpartiet
Partiet är en såpass viktig aktör att vi behöver tillmötesgå dem i en ytterligare hjärtefrågor. Mot den bakgrunden går regeringen fram i frågan om en halvering av restaurangmomsen.”

Ett är i alla fall säkert och det är att ränderna går aldrig ur även om moderaterna skriver nya framför partinamnet. Maktens taburetter ska bevakas för att fortsätta överföringen av resurser från de som har lite till de som har så mycket mer.   Blir miljöpartiet  en villig danspartner runt moderaternas bord  kan det partiets framgångssaga få ett abrupt slut.

Nu verkar det som miljöpartiet försöker slå sig in på centerns gamla planhalva då centerpartiet under Annie Lööfs ledning  fångas i klorna på Stureplanscentern och slåss med folkpartiet om vem som har de vassaste nyliberala idéerna. Vad socialdemokraterna planerar när de lurar i vassen är ju fortfarande skrivet i stjärnorna.

Nog har vi en spännande höst att se fram emot!?

Uppdaterat  24 september

Nåja, många frågade sig nog om denna promemoria fanns i verkligheten eller om den var en fantasi sprungen ur  det rävspel  som blivit kungsväg för ”nya” moderaterns.  🙂

” M-promemorian som kanske fanns.”  Sandro Wennberg

Media: ab12345, dn12, svd1234 ex123 ,  Politikerkollen ,svt1, sr1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments