Politisk vilde men välbetald.

Sverigedemokraterna missar ett mandat då  William Petzäll lämnat eller uppmanats lämna partiet . Han sitter kvar som politisk vilde men kommer knappast kunna påverka några beslut.

Trots att han bar hunnit fylla 23 år har han stökat till det för sig och mer än en gång behandlats för missbruk. I februari kom han i klammeri med rättvisan efter en fylleskandal och behandlades därefter  för sitt missbruk  vid två tillfällen.  Han tog time-out från politiken men återvänder nu till riksdagen   som politisk vilde mandatperioden och behöver i princip inte lyfta ett finger för att kvittera ut sitt riksdagsarvode. Någon större nöd lär det inte gå på William Petzäll . 56 000 kronor i lön, bostad och resor hem är lönen för mödan att uppta en plats i riksdagen.

Vem vet alliansen får kanske ytterligare en  sympatisör.  Om så skulle bli fallet påverkar det inte omröstningarna i riksdagen . Det är inte heller troligt   att någotdera av blocken är intresserad av att få Petzäll som medarbetare. Redan för en månad sedan kontaktade Petzäll moderaterna.

Det är inte aktuellt med ett samarbete med honom i någon form. Han är invald på SD-mandat och han delar inte våra värderingar. Vi är inte intresserad av någon kontakt med honom överhuvudtaget, säger Johan Elmberg.( AB)

William Petzäll blir inte riksdagens förste vilde. För ett antal år sedan gjorde Gudrun Schyman detsamma. Gudrun Schyman var en respekterad politiker och fortsatte att göra avtryck på det politiska arbetet i riksdagen  den tid  hon satt kvar. Får man tro Lena Mellin lär William Petzäll inte inte göra något större väsen av sig

Jag vet att han är väldigt okunnig. Han är ersättare i EU-nämnden, men kan absolut ingenting.

Sverigedemokraterna blir kvitt en  person som skapat negativ rubriker och har haft problem på grund av sitt missbruk. Utan partitillhörighet lär en fd sverigedemokrat  som William Petzäll bli en mycket ensam men välbetald politisk vilde i i riksdagshuset.

Bloggat: Jinge, Svensson,

Media: AB 1, Ex12 Svt, SR, DN123 Svd123 GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  , I

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Annarkia, Krassman, Moberg, Läs även andra bloggares åsikter om William Petzäll, Riksdagen, Riksdagsman, […]

Nicklas Eriksson
12 years ago

Jag tycker fan i mig lite synd om grabben. Han har antagligen inte blivit sedd och uopskattad av några andra än fascisterna (deras vanliga sätt att ta in folk) och var med stor sannolikhet en väldigt ensam kille innan dess. Nu är han ensam igen. Har man varit alkis sedan man var sexton (som han sa någonstans) så är något väldigt fel.

Jag tror inte att William Petzäll är ond egentligen, till skillnad mot Jimmie Åkesson och Björn Söder. Dessa två är riktiga skitar och Björn Söder har ögon som en skallerorm. William Petzäll har snälla ögon. Om jag tittar riktigt så ser jag mig själv i dem. Men mig var det inte fascisterna som fick fatt i först.

Martin
Martin
12 years ago

Jag håller delvis med dig i din analys, många kommer till högerextremismen för den förbrödring som finns i hatet. Men jag reserverar min sympati för de utan riksdagslön som går under i ett sjukt samhälle som skapar flyktbehovet som missbrukaren alltid har.