Politisk vilde men välbetald.

Sverigedemokraterna missar ett mandat då  William Petzäll lämnat eller uppmanats lämna partiet . Han sitter kvar som politisk vilde men kommer knappast kunna påverka några beslut.

Trots att han bar hunnit fylla 23 år har han stökat till det för sig och mer än en gång behandlats för missbruk. I februari kom han i klammeri med rättvisan efter en fylleskandal och behandlades därefter  för sitt missbruk  vid två tillfällen.  Han tog time-out från politiken men återvänder nu till riksdagen   som politisk vilde mandatperioden och behöver i princip inte lyfta ett finger för att kvittera ut sitt riksdagsarvode. Någon större nöd lär det inte gå på William Petzäll . 56 000 kronor i lön, bostad och resor hem är lönen för mödan att uppta en plats i riksdagen.

Vem vet alliansen får kanske ytterligare en  sympatisör.  Om så skulle bli fallet påverkar det inte omröstningarna i riksdagen . Det är inte heller troligt   att någotdera av blocken är intresserad av att få Petzäll som medarbetare. Redan för en månad sedan kontaktade Petzäll moderaterna.

Det är inte aktuellt med ett samarbete med honom i någon form. Han är invald på SD-mandat och han delar inte våra värderingar. Vi är inte intresserad av någon kontakt med honom överhuvudtaget, säger Johan Elmberg.( AB)

William Petzäll blir inte riksdagens förste vilde. För ett antal år sedan gjorde Gudrun Schyman detsamma. Gudrun Schyman var en respekterad politiker och fortsatte att göra avtryck på det politiska arbetet i riksdagen  den tid  hon satt kvar. Får man tro Lena Mellin lär William Petzäll inte inte göra något större väsen av sig

Jag vet att han är väldigt okunnig. Han är ersättare i EU-nämnden, men kan absolut ingenting.

Sverigedemokraterna blir kvitt en  person som skapat negativ rubriker och har haft problem på grund av sitt missbruk. Utan partitillhörighet lär en fd sverigedemokrat  som William Petzäll bli en mycket ensam men välbetald politisk vilde i i riksdagshuset.

Bloggat: Jinge, Svensson,

Media: AB 1, Ex12 Svt, SR, DN123 Svd123 GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,  , I

4 comments for “Politisk vilde men välbetald.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.