Politisk kommunikation ersätter aktiva åtgärder.

Politik i dagens Sverige kännetecknas av en massa ord och lite verkstad.

Politik som tidigare handlat om aktiva åtgärder för att undanröja problem har blivit kommunikation med syfte att få fina resultat i alla dessa opinionsundersökningar som haglar över oss titt som tätt. Det är ju valresultatet som räknas och det ser ut att bli en lång valrörelse den här gången.  Alliansens budget var så tunn så tunn något som Anders Borg motiverade med att han sa sig vilja vänta och se. Under tiden går människor sysslolösa trots den omtalade arbetslinjen. Antalet långtidsarbetslösa ökar, ungdomsarbetslösheten når rekordhöjder, barnfattigdomen  och segregationen inom skolan visar oroande siffror. Borg han vill vänta och se han.

Inte tycks de vara speciellt överens heller inom regeringen, inte ens inom ett och samma parti. Borg gillade socialdemokraternas förslag om utbildningskontrakt för att öka kompetensen hos arbetslösa unga som saknar gymnasieutbildning. Samma förslag sågades av Kent Persson, moderaternas nye partisekreterare. Den mannen påstod att 14000 ungdomar skulle förlora jobbet om arbetsgivaravgifterna för unga höjdes och krogmomsen fick sin gamla nivå igen. Reinfeldt ville inte vara sämre han utan ökar på   Perssons siffror och talar om över 20 000. Märkligt då det visat sig att sänkt krogmoms vare sig skapat nya jobb eller billigare lunch. Inte heller den sänkta arbetsgivaravgiften för unga under 26 år har gett några jobb att räkna med .Ändå fortsätter Borg och  Reinfeldt att envisas med att det är sänkta trösklar som gäller. I klartext det ska vara billigt för en arbetsgivare att anställa unga.

Vad Reinfeldt och Borg  inte vill se  är att det är efterfrågan  på företagens produkter och tjänster som avgör om ny personal ska anställas.För det är väl inte så att moderatledaren tänkt att de som inte fyllt 26 ska ersätta de som  kostar mer för arbetsgivaren? Några näringspolitiska ansatser görs inte från regeringens sida för att skapa nya jobb. Det ska bli billigare att anställa och vips så försvinner arbetslösheten bland  unga är den trollformel som regeringen envisas att hävda trots frånvaron av positiva resultat.

Regeringen den sitter still i båten och ägnar sig istället åt att agera opposition gentemot oppositionen. Den politiska arenan har utvecklats till ett slagfält där moderater och socialdemokrater tävlar om vem som kan överrösta den andre. Undrar någon över varför folk börjar tröttna på politik och dess företrädare?

Media: ab1234, svd12,dn1, sr & Jinge & K Raving & M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Kent Persson bekräftar Spelteori, Halland(s)bloggen, Annarkia, Jinge Flycht, Leines Blogg, Peter […]

trackback

[…] Johansson, Kent Persson, Halland(s)bloggen,Annarkia, Jinge Flycht, Leines Blogg, Peter Andersson Peter Wolodorski med en bra […]

Börje Andersson
Börje Andersson
12 years ago

Man ska veta att arbetsgivarna aldrig anställer folk för att vara snälla, för att minska arbetslösheten.
Detta gäller oavsett vilken regering som sitter.
Börje Andersson

http://www.ordpugilisterna.se

trackback

[…] Leines blogg, Lars-Gunnar Enbom, 2, Röda Berget, Annarkia – Politisk kommunikation ersätter aktiva åtgärder, Kent Persson (M), Alliansfritt – Kristersson oroar sig för fattiga barn – […]