Politisk debatt, ett modernt gladiatorspel?

Dagens partiledardebatt i Agenda presenteras i media som vilken sporthändelse som helst.

Med rubriker som ”Första duellen – så går det ”   förpassas vi till hockeyrinken.

Upplägget är klart om vi får tro partisekreterarna för de fyras gäng. ”Oppositionen saknar idéer för framtiden” påstår de i en debattartikel i Aftonbladet. Säger de som företräder partier som inget annat har haft att erbjuda än skattesänkningar på samhällsproblemen oavsett hur de ser ut. Säger de som förespråkar envist som åsnan en arbetslinje som iskallt kastat ut svårt sjuka från försäkring och berövat dem möjligheten till rehabilitering och som spolierat en andra chans för de som mist jobben i finanskrisens spår. För alliansen har  den politiska kommunikationen använts för att skapa dimridåer. Statistiskt trixande och rena lögner  har en tendens att slå knut på sig själv till slut. Av väljaropinionen att döma är det precis det som håller på att hända.

Peter Andersson skriver

Idag avslöjar Ekot att den som går i ”Nystartsjobb” kan få halva lönen. Fler exempel finns på misslyckade insatser i arbetsmarknadspolitken, som fas 3,  jobbcoacher, sänkt arbetsgivaravgift för unga och krogmomsänkningen. Vilka besked om jobbpolitiken lämnar alliansen?

Alliansens partisekreterare tar i i så de spricker när de säger att ”vi vill minska utanförskapet och arbetslösheten. Men se den gubben går inte! Under de sex år med alliansen i regeringsställning är det just arbetslösheten och utanförskapet som ökat .Det verkar som om alliansens företrädare tror att om en lögn upprepas tillräckligt många gånger så blir det en sanning åtminstone i betydelsen av att folk tror på det. När nu allt fler känner någon som drabbats av alliansens politik då fungerar inte lögnen som vapen längre. Då är det till slut verkligheten som gäller.

När Fredrik Reinfeldt enligt TT i går hånfullt slängde ur sig följande kommentar om Stefan Löfvén så använder han en härskarteknik som inte går hem i stugorna

Reinfeldt klankar återigen ner på Löfvens tystnad:

– Det är svårt att vara tyst i en hel partiledardebatt, säger han till TT. (AB)

———————–

tror jag att alliansens strategi i kvällens debatt kommer inriktas på ren spelteori om hur ett regeringsalternativ ska se ut för att dölja att alliansen idag  saknar såväl visioner som en enad strategi.

Bloggat: Jinge, M Moberg, Röda Berget, Parkstugan,

Media: ab12, dn12, gp1,svd1234,svt1,sr

Andra om:, , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] S&M i kvällens partiledardebatt, Roggans blogg – Ingen konst att klara en finanskris, Annarkia2, MM, Anna Vikström, Norah4you’s Weblog, Högbergs tankar, Motpol,Monica Green(s) […]