Polisen gav nazister tillstånd att marschera på våra gator.

Polisen gav som väntat NMR klartecken  till en demonstration mitt under bokmässan i Göteborg

På Göteborgs  paradgata Kungsportsavenyn blir det inte. Det stoppade polisen och hänvisar istället till Skånegatan. Inte så dumt . Det ligger nära Polishuset och häktet.

När nazister visat sig i Göteborg har motdemonstranterna  varit betydligt fler. Så lär det bli även den 30 september. TCO, HSB mfl organisationer har kört av sig till marxistiska studenter som tidigt aviserat att de avser att visa nazisterna att de inte är välkomna i Göteborg. Antifascistisk front är en annan organisation som gjort detsamma. Någon form av samordnIng lär det bli.

Visst ska vi visa att nazister inte hör hemma på Göteborgs gator och torg. Det gör vi bäst med en lugn och värdig antifascistisk och antinazistisk manifestation.

Vi är många som helst sett att polisen satt stopp för NMR .För det krävs en lagändring. Vad polisen kan göra är att stoppa en demonstration som spårar ur.

(ETC)Polisen kommer att vara offensivt inriktade för att stoppa brottsliga handlingar.

– Det kan handla om uniform klädsel eller klädsel av visst snitt och färg, vissa attribut eller emblem och om uniformt uppträdande som att till exempel taktfast marschera med fanor och sköldar. Det finns utrymme att väga in olika faktorer till en samlad bedömning, även om de var för sig i lagens mening inte hade ansetts sprida ett meddelande av ett givet slag, säger Erik Nord, polisområdeschef i Göteborg.

Foto: Annarkia från antifascistisk manifestation i mars 2014

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments