En annan vård är möjlig! Bilder.

Idag var det manifestationer runt om i landet, så och i Göteborg, för att påtala att en annan vård är möjlig.

Idag släpptes nyheten om att regeringen tillsammans med V avser att lägga fram en proposiion om begränsning av vinst i välfärden. Vården får dock anstå till senare. Överenskommelsen gäller skola och omsorg med ett maxtak för vinster om 7%.

Det borde vara en självklarhet att ingen ska kunna profitera på våra gemensamma skattepengar. Pengarna som avsatts för vård, omsorg och skola ska  tillbaks till verksamheten.

Riksdagen lär rösta nej till den kommande propositionen. Det kommer Alliansen med stöd av Sveeigedemokraterna se till.

Låt det då bli en av valets valfrågor! En majoritet är emot  vinster i välfärden.

Varför det dröjer med ett förslag att begränsa profiterna inom vården förstår inte jag.  Sjukvården går på knäna. Personal flyr sjukhusen, arbetsmiljön är för tuff och patientsäkerheten hotas.

Förorternas vårdcentraler har utarmats när de privata flockats i områden  med mer välbeställt folk.

På Tuves vårdcentral finns i dagsläget endast en allmänspecialist  från ett bemanningsföretag förutom unga mer oerfarna läkare.

Manifestationen i Göteborg pekade på vikten av en jämlik vård,  mer resurser, en utbyggd primärvård, tillräckligt med vårdplatser och bra arbetsmiljö och  arbetsvillkor för alla professioner inom vârden.

Foto: Annarkia

Lästips: Vårdmanifestation i Göteborg, GP

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sebbe Persson
Sebbe Persson
6 years ago

”Idag släpptes nyheten om att regeringen tillsammans med V avser att lägga fram en proposition om begränsning av vinst i välfärden. Vården får dock anstå till senare. Överenskommelsen gäller skola och omsorg med ett maxtak för vinster om 7%.”

Det är jävligt märkligt att inte fler inser att sossarna lurat både skjorta, brallor och kallingar av vänsterpartiet.”

Först ”vården får anstå till senare”. Hur i helvete kan Sjöstedt gå på detta? Han lovade väljarna att stoppa vinster i vården men han sviker.

Sedan ”maxtak för vinster om 7%”. Var det inte vinststopp vi röstade för? Vinst på 7% är inte noll och det kommer inte att avskräcka riskprofitörerna, särskilt inte som det verkar finnas tusen kryphål att komma runt. Köper profitören fastigheten verksamheten drivs i kommer fastighetsvärdet ingå i beräkningen.

Svek är bara förordet på det förräderi som vänsterpartiet håller på med. Min blanka röstsedel är redan nedstoppad i valkuvertet…