Welfare eller warfare, det avgör Du!

Från välfärd till ett krig mot trygghetssystemen det är vad alliansen inlett och kommer att fullfölja den 20 september om de vinner valet.

Å ena sidan pekar Reinfeldt och Borg gärna på på positiva siffror för den svenska ekonomin samtidigt som de å andra sidan inte anser att vi har råd med socialförsäkringar som ger trygghet vid sjukdom och arbetslöshet. Med lögnen som vapen och en välsmord propagandaapparat avser alliansen att ta hem valet.

Från welfare till warfare.

Vi står för framtiden vi står för förändringen ropar Reinfeldt och slår sig för bröstet. Märkligt då framtiden för Reinfeldt är en återgång till det samhälle vi hade för 50-60år sedan. Ett samhälle där man som arbetslös och fattig fick stå med böjt huvud och mössan i hand.

Arbetsförmedlingens rapport om vad som hänt de som utförsäkrast visar på en helt annan verklighet än vad Reinfeldt beskriver.

Alliansens sjukförsäkringsregler har inte nått sitt syfte. Den har inte ”hjälpt” människor att komma tillbaka till arbetslivet. Av de 17.849 personer som utförsäkrades vid årsskiftet har idag 370 stycken ett arbete utan stöd.

Det motsvarar 2 procent.(Marika Lindgren Åsbrink)

Vi ser olika på de som jobbar säger Reinfeldt och glömmer att berätta att jobbskatteavdragen finansierats med  försämringar  för sjuka och arbetslösa. Vad han säger är att sjuka är inte sjuka och arbetslösa vill inte jobba och förtränger att vi alla kan bli sjuka och förlora vårt jobb.

Och jobbskatteavdraget som skulle skapa jobb hur blev det med det?

100 000 nya blev det säger Reinfeldt. Men stopp och belägg. Ska man kunna  jämföra sysselsättningsnivåer måste man relatera antalet till något. Det gör man genom att jämföra med  den arbetsföra befolkningens storlek.

Resultatet brukar kallas sysselsättningsgrad eller förvärvsfrekvens. När man gör det visar det sig att sysselsättningen idag och det senaste året har varit lägre än vad den varit någon gång sedan åtminstone 2001. (Marika Lindgren Åsbrink)

När verkligheten blir för närgången och det visar sig att Sverige har högre ungdomsarbetslöshet än jämförbara länder då är det enligt statsministern att betrakta som en synvilla.

En seger för högeralliansen kommer att leda till ökade klyftor och ett hårdare samhälle där välfärden monteras ned bit för bit och där skola och sjukvård läggs i händerna på privata riskkapitalister som fyller sina plånböcker  på vår bekostnad.

På söndag sätter vi en välfärd för alla och inte bara för de som har råd i högsätet och röstar bort alliansen

Tidigare inlägg

Bloggat: Jinge, Martin Moberg, Ilsemarie, Ulf Vargek, Ronny Åkerberg, Alliansfritt Sverige, Roger Jönsson, Peter Högberg

Media: SvD2345, DN23 AB2345, Sydsv, Exp234, GP, SVT
Andra om , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Läs oxo: Bo, Ilsemarie, Ola, Röda-m, Fruintimmersblogg, Bengt, Galahad, Knapsu, Sussie & Annarkia Jonas Morian, Proffstyckarna, Attendo Care, Aftonbladet, Mediekritik, Politik, Socialdemokraterna, […]

trackback
Welfare Eller Warfare, Det AvgR Du! | Annarkia
13 years ago

[…] till ett krig mot trygghetssystemen det r vad alliansen inlett och kommer att fullf&…Source Here var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Share", Save: "Save", Subscribe: […]