Sverigedemokraternas rasism i orubbat bo.


Turerna runt Sverigedemokraterna befäster ett parti vars ideologi baseras på ett “Vi och dom”, ett rasistiskt parti.

Nu ersätts Kent Ekeroth som filmade och hejade på när Erik Almqvist spottade ur sig rasistiska okvädningsord och sedan beväpnade sig med järnrör mitt i centrala Stockholm med en öppet rasistisk person. Richard Jomshof som  efterträder Kent Ekeroth som juridisk-politisk talesman för  (SD) bejakar spridningen av den islamfientliga tidningen Dispatch International till  medlemmar i Sverigedemokraterna. Det är en tidning späckad med förtal och öppet islamofobiska uttalanden.

Richard Jomshof och Jimmy Åkesson är samma andas barn . Vi minns Åkessons  islamofobiska artikel i Aftonbladet inför valet

Där redogjorde han tydligt för sin politiska filosofi: muslimer i Sverige är det största hotet mot landet sedan Adolf Hitler(Karin Pettersson)

Sven-Olof Sällström, som kursat två matbutiker och jagats av kronofogden ersätter Erik Almqvist som ekonomisk-politisk talesperson.

Jimmy Åkessons städpatrull fick ett snöpligt slut. Allt polerande till trots saknas nolltoleransen i ett parti med rötter i BSS, Bevara Sverige Svenskt, en organisation vars grund var rasism och fascism . Det är rötter som än idag blommar och sprider unken doft under ny beteckning, Sverigedemokraterna.

Enigheten är total inom den internationella expertkåren inom fascismforskningen; de nya europeiska partierna är fascistiska. Dagens begreppsförvirring måste upphöra, det är dags att börja benämna SD korrekt i det offentliga samtalet. (Henrik Arnstad ,journalist och  historiker)

 

Bloggat: M Moberg, Svensson


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  21 comments for “Sverigedemokraternas rasism i orubbat bo.

 1. carl
  22 november, 2012 at 17:35

  Orolig ? :))

  • 22 november, 2012 at 22:37

   Med tanke på vad fascismen ställt till med i Latinamerika, i Europa och nu ställer till med i ex Grekland är svaret ja.
   Fördomar och diskriminering är de första stegen på en trappa som under Hitlers Tyskland ledde fram till utrotning. Tacka sjutton om det finns anledning till oro. Det är en skandal att ett parti som Sverigedemokraterna sitter i Sveriges riksdag!

   • 24 november, 2012 at 14:32

    Skandalen är egentligen inte att Sverigedemokraterna sitter i Riksdagen. Det märkliga och det som eventuellt kan kallas skandal är att så pass många röstar på SD. Det är alltid folket som avgöra hur Riksdagen är sammansatt. Regeringsformen inleds med “All offentlig makt utgår från folket”.
    Det som är den verkliga skandalen, om vi ska använda det ordet, är att de övriga partierna inte har eller kanske vågar ta en rejäl debatt om de frågor som SD profilerar sig med. Om SD får upprepa sina påhopp och rena osanningar tillräckligt ofta och tillräckligt många gånger så blir det vedertaget och en sorts “sanning”. Det var just det som nazismen byggde på. Att genom ett nationalistiskt rus skapa en grund för en ohygglig politik. SD ska mötas med argument om det positiva som invandring medför och den kulturella skatt som alla invandrare i sig är.

    • 24 november, 2012 at 19:51

     Kunskap och information rubbar inte attityder på djupet. SD:s framgångar får ses i ljuset av ett samhälle som glidit isär alltmer där otryggheten väntar vid sjukdom och arbetslöshet där kapitalets intresse går före individens och maktlösheten bara ökar . När de övriga riksdagspartierna saknar visioner som visar att ett annat samhälle är möjligt växer missnöjet och också desperationen. Vad SD erbjuder är en syndabock att stampa på. Det stärker och skingrar oron för stunden.

Comments are closed.