Spel under täcket och svikna ideal.

Spel under täcket och ren och skär opportunism är det vad som kännetecknar (s) av idag?

Nya avslöjande ifrån läckta diplomatdokument från Wikileaks visar att Urban Ahlin, socialdemokraternas talesman  sågade det egna partiet. Urban Ahlin ska till den amerikanske ambassadören ha sagt

Nu när vi är i opposition är självklart allt regeringen gör fel. Om vi själva regerat skulle vi klart och tydligt ha stött en ökning av trupperna i Afghanistan.

När Ahlin konfronteras med uppgifterna säger han :

– Det är ett helt vanligt samtal som jag har med ambassadörer och ambassader hela tiden, säger Urban Ahlin, socialdemokraternas utrikespolitiske talesman.

Är det så här det går till? Utåt låtsas en sak men bakom stängd dörr tal klarspråk. Allt för att blidka opinionen.  Inget hedervärt beteende och långt ifrån förtroendeingivande.

Maktens taburetter till vilket pris som helst?

Med tanke på Urban Ahlins svek och vad som kommit fram från kriskommissionens valanalys finns anledning att ställa frågan om det enda som gäller för socialdemokratin idag är att ro hem spelet och ta plats på maktens taburetter.

Att skapa rättvisa mellan lön och pension gav inte så många röster . Bensinskattehöjningen, fastighetsskatten och förmögenhetsskatten skrämde väljare. Vi fastnade i bidragsstämpel sa Mona Sahlin.

Är det så det resoneras? Ren och skär opportunism långt från forna tiders ideal om rättvisa och solidaritet. Självklart ska fokus ligga på att skapa jobb men kan aldrig bli en motsättning till att en arbetslös får en andra chans. Varför i herrans namn ska de som arbetat hela sitt liv och tjänat in till sin pension särbehandlas? Försöker socialdemokraterna följa John och bli ett minimoderat parti? Är det med kopieringsapparaten  ny politik som svar på tidens stora frågor ska formuleras.

Är Ahlins spel under täcket och det som hittills kommit fram från kriskommissionens valanalys symptomatiskt lär det socialdemokratiska partiet gräva sin egen grav.

Bloggat: Svensson Jinge, Röda Malmö

Media: AB , DN,  Exp Exp2 Dagen
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , kriskommission, valanalys, , , intressant.se

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  7 comments for “Spel under täcket och svikna ideal.

 1. Ronny Åkerberg
  4 december, 2010 at 21:21

  Bra analys. Instämmer.

 2. Anonym
  4 december, 2010 at 23:56

  Makt är kul, som Mona sa vid något tillfälle. Dessutom kan det vara rätt lönsamt om man som politiker sköter sina kort, tunga sossar faller mjukt i näringslivets famn efter förrättat värv.

  Ideal ? Socialdemokrati är sedan 30 år ingenting annat än läpparnas bekännelse, ett antal grundlurade gräsrötter samt ett antal gamla standar som dammas av till 1:a maj som spel för nämnda gräsröttet. Resten är realpoitik dikterad av Bryssel, OECD och USA.

 3. Alex
  5 december, 2010 at 16:44

  I dag känner jag bara förakt inför det sk. Socialdemokratiska Arbetarepartiet.

  Motsättningen mellan arbete och kapital tycks inte existera längre i den socialdemokratiska världsbilden. Den är nu en borgerlig världsbild, där utveckling identifieras med en konservativ politik som daltar med makteliten och där konkurrens, konsumentens valfrihet och vinstintressets överhöghet är självklara värden som inte ifrågasätts.

Comments are closed.