Kamp om yttrande- och informationsfriheten.

En kamp om vem som  ska ha makten över vad Du och jag ska få information om är i full gång.

Wikileaks har  satt strålkastarbelysning på  maktens görande och låtande bakom kulisserna. Information som visar att det ligger en avgrund mellan vad makthavare säger och vad som i verkligheten sker har fått dom där uppe att tappa all sans och vett. Wikileaks ska till varje pris stoppas och Julian Assange, organisationens grundare är en jagad man. Alla medel används för att stoppa budbäraren och ta makten över Internets infrastruktur. Ip-adresser censureras, WikiLeaks domännamn togs bort och organisationen stängdes av från Amazonas servrar. PayPal stoppade penngaflödet till WikiLeaks. Fullt krig om informationen har brutit ut och kapplöpning efter fria informationsvägar och klappjakten för att stänga ner är i full gång.

Nya domäner har satts upp för WikiLeaks världen över, masspegling är igång  och den information som WikiLeaks plockar valda delar ur  finns att ladda ned på flera  torrentsidor. Det  innebär också  att säkerhetstjänster över hela världen mycket väl vad som är på gång att avslöjas. Vi är många som avslutat våra PayPal konton som stöd för yttrandefriheten.

När stänger man ner de medieföretag,  stora välrenommerade som publicerat material som WikiLeak tillhandahållit?

Att vi, allmänheten får tillgång till information om verkliga förhållanden borde applåderas och hyllas. Ju mer information vi har tillgång till desto bättre beslutsunderlag.   Det kan ju bara stärka demokratin.

Fler bloggar : Allende, Rick Falkvinge, Motbilder, Kulturbloggen, Jinge, Opassande, Martin Moberg

Mer i media:  SVT12, SR123 , SvD, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , paypal, , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
gerhard nilsson
gerhard nilsson
13 years ago

Det låter snyggt med informationsfrihet och att klämma åt alltför smidiga politiker.
Risken är dock att att fri information och åtklämmandet av politiker i huvudsak kommer att röra länder som redan HAR en ganska fri information, och som redan har politiker som kan klämmas åt i allmänna val.
Man kan befara att länder UTAN informationsfrihet och med VÄLDIGT ÖVERSÅTLIGA politiker inte alls kommer att drabbas av Wikileaks.
(Tänk Kuba, tänk Nordkorea, tänk Kina, tänk Ryssland, tänk Iran, tänk Zimbabwe.)
En sån ”partiskhet” i avslöjandet kan komma att drabba de ganska goda väldigt hårt, och gynna de riktiga skurkarna.

Dennis Nilsson
Dennis Nilsson
13 years ago

Vi ser tydligt att när maktstrukturerna hotas av okontrollerad information, så letar de efter anledningar att stänga ner och begränsa friheten att kommunicera; anledningar som kan vinna allmän acceptans. Övergrepp. Terrorism. Mobbing.

Men det hägrande målet för dessa makthavare är att vinna tillbaka makten över infrastrukturen; makten att bestämma vilka budskap som får färdas på allmänna informationsvägar.

Och nu visar sig intentionerna tydligt: makthavare angriper uppgiftslämnare till media som drar ner byxorna på sagda makthavare. Direkt och utan att tveka.

Det där med pedofiler och terrorister lät jättebra i media, men i själva verket handlar det om att ha kontrollen över vem som får säga vad.

Robert Tadjer
13 years ago

Detta är allvarligt. Vi får ta en rejäl fundering om vår självgodhet gällande yttrandefrihet. Det skulle vara önskvärt med en svensk politiker som träder fram och tar sitt ansvar på samma sätt som Ron Paul har gjort i USA.

trackback

[…] Husdjur, Social, Jinge.se, Katt, Kattslagsmål, Revir Läs också: pamflett lasse k&å morgan annarkia hampus zaramis allende alliansuppr Etiketter:Felis Catus, Husdjur, Huskatt, Katt, Katter, […]