Kamp om yttrande- och informationsfriheten.

En kamp om vem som  ska ha makten över vad Du och jag ska få information om är i full gång.

Wikileaks har  satt strålkastarbelysning på  maktens görande och låtande bakom kulisserna. Information som visar att det ligger en avgrund mellan vad makthavare säger och vad som i verkligheten sker har fått dom där uppe att tappa all sans och vett. Wikileaks ska till varje pris stoppas och Julian Assange, organisationens grundare är en jagad man. Alla medel används för att stoppa budbäraren och ta makten över Internets infrastruktur. Ip-adresser censureras, WikiLeaks domännamn togs bort och organisationen stängdes av från Amazonas servrar. PayPal stoppade penngaflödet till WikiLeaks. Fullt krig om informationen har brutit ut och kapplöpning efter fria informationsvägar och klappjakten för att stänga ner är i full gång.

Nya domäner har satts upp för WikiLeaks världen över, masspegling är igång  och den information som WikiLeaks plockar valda delar ur  finns att ladda ned på flera  torrentsidor. Det  innebär också  att säkerhetstjänster över hela världen mycket väl vad som är på gång att avslöjas. Vi är många som avslutat våra PayPal konton som stöd för yttrandefriheten.

När stänger man ner de medieföretag,  stora välrenommerade som publicerat material som WikiLeak tillhandahållit?

Att vi, allmänheten får tillgång till information om verkliga förhållanden borde applåderas och hyllas. Ju mer information vi har tillgång till desto bättre beslutsunderlag.   Det kan ju bara stärka demokratin.

Fler bloggar : Allende, Rick Falkvinge, Motbilder, Kulturbloggen, Jinge, Opassande, Martin Moberg

Mer i media:  SVT12, SR123 , SvD, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , paypal, , , , , intressant.se

5 comments for “Kamp om yttrande- och informationsfriheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.