Saknar (m) visioner?

Moderaternas vision för Sverige är att minskade skatter löser alla problem.  Priset talas det däremot tyst om.

Skatter finansierar vår välfärd och även om jobbskatteavdrag kan kännas som en hit för stunden blir vi alla äldre och i perioder i behov av stöd vid sjukdom. Det står ju också klart att tidigare jobbskatteavdrag har finansierats med ett slag mot de sjuka. Den sjuka sjukförsäkringen som kräver tillfrisknande efter ett visst antal dagar har tvingat sjuka som utförsäkrats att ställa sig i kön till socialkontoret.

Vad Reinfeldt glömmer att informera om är att sänkt jobbskatteavdrag som intitament för arbetslösa har som syfte att pressa ned lönerna,  att pressa ner den så kallade reservationslönen.

När den lägsta lönen som någon är beredd att arbeta för sjunker kommer även lönenivån för liknande jobb att stagnera. Det kan i förlängningen leda till att vi får en situation där lågavlönade  för att överleva måste ha fler än ett jobb.  I USA är ”working poor” en realitet. Är det det som är Reinfeldts vision med Sverige?

Vi menar att det är det bästa sättet att stimulera deltidsarbetare och låginkomsttagare till att vilja jobba mer.   Reinfledt i Rapport(AB)

När Fredrik Reinfeldt talar på Lärarnas Riksförbunds kongress lovar han inte höjda lärarlöner – han lovar kommande skattesänkningar. Och han förstår inte att det inte är samma sak.Katrine Kielos  AB)

Kanske det är dags att det öppnas ett separat skattekonto för oss som vill betala skatt och investera i välfärden  som mikaelapersson skrev på Twitter.

Lästips-

Media:ADI, Ekot, Exp1, DN, SRSVT1 SvD, Sydsv

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Vänster, Vänsterpartiet, Generationsskifte, Politik, Val 2014, Lars Ohly, Rödgrön Läs gärna: annarkia, 1, zaramis, 1, k&å, 1, röda-m, 1, emil, uv, framtidskommissionen […]

trackback

[…] Malmö, Svart på vitt,Kommunisternas blogg, Alliansfritt Sverige,Alltid rött alltid r…, Annarkia, Magnus Andersson och Olas tankar Det här inlägget postades i alliansen, demokrati, […]