Media desinformerar om opinionen.


När media rapporterar om väljarundersökningar förbises det faktum att alliansen egentligen består av fem partier i riksdagsarbetet.

Jimmie_hälsning-188x300Sverigedemokraterna backar i nio av tio fall upp  alliansen i omröstningar i riksdagen.

Konsekvent talar media om alliansen kontra det rödgröna blocket  och sverigedemokraterna redovisas för sig.Det måste vara rena rama önskedrömmen för ett parti som vill locka väljare både från höger och vänster att placeras som mittspelare trots att det är ett parti långt ut på högerkanten.

Medias beskrivning av gapet mellan blocken underförstått alliansens fyra  och de rödgrönas tre partier är nget annat än ren desinformation som lurar läsarna. Alla vet att om valet 2014 slutar med att ingetdera block har egen majoritet kommer Jimmy Åkessons parti att välja en blå statsminister.

Finns det ens ett rödgrönt block?Inget tyder på att Stefan Löfven avser att kalla in Jonas Sjöstedt i gemenskapen. Inte avser Stefan Löfven att göra något nämnvärt åt vinsterna i välfärden. Definitivt inte efter att LO i veckan fegade ur och sa sig vilja förhandla med riskkapitalbolagen om att de ska ska överge sin affärside om att maximera vinsten.

Om 2014 års val blir ändhållplatsen för Alliansen åtestår att se.

all

Bloggat: Jan-Inge Flücht, Homo Politicus

Media: SvD1234, DN12,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments