Kommer Jimmy Åkesson att fälla avgörandet 2014?


När den ekonomiska krisen börjar göra sig till känna även här i Sverige får partier som Sverigedemokraterna större utrymme.

Otrygghet kan öka behovet av syndabockar.  Arbetslösheten och onda tider skylls på invandring, de främmande.  Det är klassiskt.

Att SD som i grunden är ett starkt främlingsfientligt parti med företrädare långt upp i partitoppen som visat tydliga rasistiska och islamofobiska  ståndpunkter döljs av att partiet finns i riksdagen. En fråga man bör ställa sig är om inte de som idag hyser rädsla och hat för muslimer hade varit med och krossat skyltfönstren   den natt som går under namnet Kristallnatten,  den natt   då judars fönster krossades runt om i Tyskland.

Som riksdagsparti deltar Jimmy Åkesson på lika villkor i debatten.

Statsvetaren Tommy Möller tror att flera faktorer gör att SD ökar, bland annat menar han att partiet ses som mer rumsrent sedan de tog sig in i riksdagen:

– I och med det framstår de som ett legitimt parti, vilket gör att trösklarna för en del väljare som sympatiserar med de åsikterna som SD har, minskar. (Expr)

Vore det val idag skulle alliansen få  fortsatt förtroende att styra Sverige. trots att . S, V och MP samlar totalt 45,7 ­procent av väljarna mot alliansens 44,3. Sverigedemokraterna har i de flesta omröstningar som varit blockskiljande ställt sig på alliansens sida i Sveriges riksdag och det är föga troligt att de skulle lägga sin röst på Stefan Löfven vid val av statsministerkandidat. SD är ett högerparti. vem hade kunnat tro att Jimmy Åkesson och hans gelikar skulle kunna få inflytande över regeringsbildningen i Sverige? Ett skrämmande scenario minst sagt.

Media: AB12345,6, BT1,  DN1234, GP1, SvD12345SR1Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

13 comments for “Kommer Jimmy Åkesson att fälla avgörandet 2014?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.