Kommer Jimmy Åkesson att fälla avgörandet 2014?


När den ekonomiska krisen börjar göra sig till känna även här i Sverige får partier som Sverigedemokraterna större utrymme.

Otrygghet kan öka behovet av syndabockar.  Arbetslösheten och onda tider skylls på invandring, de främmande.  Det är klassiskt.

Att SD som i grunden är ett starkt främlingsfientligt parti med företrädare långt upp i partitoppen som visat tydliga rasistiska och islamofobiska  ståndpunkter döljs av att partiet finns i riksdagen. En fråga man bör ställa sig är om inte de som idag hyser rädsla och hat för muslimer hade varit med och krossat skyltfönstren   den natt som går under namnet Kristallnatten,  den natt   då judars fönster krossades runt om i Tyskland.

Som riksdagsparti deltar Jimmy Åkesson på lika villkor i debatten.

Statsvetaren Tommy Möller tror att flera faktorer gör att SD ökar, bland annat menar han att partiet ses som mer rumsrent sedan de tog sig in i riksdagen:

– I och med det framstår de som ett legitimt parti, vilket gör att trösklarna för en del väljare som sympatiserar med de åsikterna som SD har, minskar. (Expr)

Vore det val idag skulle alliansen få  fortsatt förtroende att styra Sverige. trots att . S, V och MP samlar totalt 45,7 ­procent av väljarna mot alliansens 44,3. Sverigedemokraterna har i de flesta omröstningar som varit blockskiljande ställt sig på alliansens sida i Sveriges riksdag och det är föga troligt att de skulle lägga sin röst på Stefan Löfven vid val av statsministerkandidat. SD är ett högerparti. vem hade kunnat tro att Jimmy Åkesson och hans gelikar skulle kunna få inflytande över regeringsbildningen i Sverige? Ett skrämmande scenario minst sagt.

Media: AB12345,6, BT1,  DN1234, GP1, SvD12345SR1Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Andersson
Hans Andersson
11 years ago

Vem hade kunnat tro att Jimmy Åkesson och hans gelikar skulle kunna få inflytande över regeringsbildningen i Sverige? Ett skrämmande scenario minst sagt.

Jag trodde det inte, jag visste att det skulle hända.
Detta är helt enkelt ett egen tillverkat monster av dom övriga politiska partierna pga oviljan att lyssna på vad väljarna önskar.
Nu när skamstämpeln tynar bort för SD väljarna och fler och fler hör att dom ökar är jag rädd att dom kan nå 15% eller om det vill sig riktigt illa ännu mer.

Hasse

Fredrik
Fredrik
11 years ago
Reply to  annarkia

Knappast! SD är långt mildare än tex. Dansk Folkeparti. Det är Svensk PK-media som gör allt man kan för att mediamobba detta parti, och då uttrycks i avskräckande syfte alla möjliga felaktigheter.
[xxx se kommentarsreglerna!]

L.O. Nilsson
L.O. Nilsson
11 years ago
Reply to  Hans Andersson

Så sant, så sant. Så länge man förnekar SD legitimitet så kommer de att växa eftersom övriga partier inte vill se det SD ser. Det finns ingen motsättning mellan invandring och problematiken i invandringen. Vad SD frågar sig är var gränsen går för hur många man kan ta ”upp i båten” innan man sjunker själv. Det är gott att ge plats åt behövande oavsett var dessa är födda. Men det är också gott att se till vår förmåga hur många vi kan rädda. Som kapten i en räddningsbåt måste du beakta båda dessa aspekter. När man uppenbart ignorerar den ena frågan, i rädslan att bli kallad rasist, då är det ju naturligt att ett parti växer fram med just den frågan.

Ma
Ma
11 years ago

Tyvärr var det nog inte svårt att förutsee att SD skulle hamna på dessa siffror. Så jag delar inte åsikten om vem hade kunnat tro att Jimmy Åkesson och hans gelikar skulle kunna få inflytande över regeringsbildningen i Sverige? Men hur kommer det sig att så många sossar går över till SD. Det har jag däremot väldigt svårt att förstå. För enligt vissa undersökningar så finns det gott om de som gör det…

Peter Bärnsten
Peter Bärnsten
11 years ago

Ni verkar inte fatta att SD finns bara för att de andra har missat en viktig sak.

julia caesar
julia caesar
11 years ago

”BERÖRIGHETSÅNGEST”Det ordet står för debattklimatet i dagens PK Sverige!Jag uppmanar 93% av människor att ta reda på fakta,sen löser allting sej.

maj-britt nilsson
maj-britt nilsson
11 years ago

om inte sosialdemokraterna börjar prata förnuftigt om invandringen kommer sd att avgöra valet 2014

maj-britt nilsson
maj-britt nilsson
11 years ago

har skrivit kommentar