Inte fyra år till!

Inte fyra år till med högerpolitik.

Vad kommer i så fall finnas kvar av den välfärd som tagit generationer att bygga upp. Ett samhälle där var och en står sig själv närmast utan utsträckt hand,  ett egoismens herravälde det är vad som väntar med ytterligare en mandatperiod för alliansen. Vad står på tur att riva ned med nya snabba regelförändringar som måste plåstras om för att inte leda allt för många i fördärvet?

Det kan bli dyrt

Några hundralappar till i plånboken är det det som är värt något? Går det illa rinner de pengarna snart iväg. Med en plånbok som ska täcka det som vi solidariskt bekostat i form av skola, sjukvård och trygghet vid sjukdom och arbetslöshet kan det bli dyrt om något händer.

Ett samhälle där klyftor ökar och de som har mycket får ännu större plånbok på bekostnad av de som behöver stöd blir ett tufft samhälle att leva i och tuffast för de som har oturen att hamna utanför.

Alliansens vänner jublar

Enligt Skops senaste opinionsundersökning är det det samhället majoriteten föredrar. Samtliga de rödgröna partierna backar. Vänsterpartiet ligger risigt till med bara en procent över riksdagsspärren. Inte så konstigt med tanke på den pragmatism Ohly tillämpat i samarbetet med  s och mp. Var tar de radikala krafterna vägen? Knappast är det alliansen som lockar. Blir det sofflocket på valdagen eller blir det man ur huse då de rödgröna trots allt är ett bättre alternativ än fortsatt nyliberal politik under moderatledd  regeringsinnehav?

Idag jublar alliansens vänner. Jag fortsätter att hoppas att det jublet ska tystna den 19 september.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Gråben, Ulv, Varghatare, Jägarkåren, Extremister, Politik, Riala, Vargrevir, Vargvalpar nt dn annarkia pamflett k&å zaramis t Etiketter:Canis Lupus, Extremister, Gråben, Jägarkåren, Politik, […]

Johan Ulvenlöv
13 years ago

Tänkvärt inlägg. Vi får fajtas ända in på valdagen! Och när de rödgröna vunnit får vi fortsätta fajten fram till nästa val.

trackback

[…] Svensk historia, Röda Malmö, Pophöger, annarkia, Viktor Tullgren, Kommunisternas blogg, Ericas tillhåll, iakttagaren, Jöran Fagerlund, apg29 , […]

Markus
Markus
13 years ago

Bra skrivet och jag delar dina farhågor. Särskilt Alliansens slakt av sjukförsäkringssystemet är en skandal. Fast jag måste poängtera att deras politik trots allt är långt ifrån riktig nyliberalism. Sverige har fortfarande bland världens högsta skatter, men det kanske ändras om Reinfelt får fyra år till. Usch, jag ryser av tanken.

HumanLabRat
13 years ago

Jag tror inte nämnvärt på opinionsmätningar. De är bara ett av alla verktyg i propagandans tjänst! Men Alliansen tar säkert hem det trots att svenska folket blivit misshandlat i fyra år. Frågorna man måste ställa sig då är: Är svenska folket ett korkat folk som fortsätter att rösta på dem som misshandlat dem, eller luktar det valfusk? Vi vet ju alla hur George W. Bush tog hem sin ”seger”!

Jag håller helt med dig annarkia i ditt inlägg och hoppas att de rödgröna tar hem det. Men med den fusk- och bluffanda som råder i det andra lägert vet jag inte hur det ska gå till, tyvärr.

trackback

[…] Bloggar: Tokmoderaten och Niels och Stefan och annarkia […]

trackback

[…] Thomas, Nemokrati, anarkia, Peace Love Capitalism, Stefan, […]

Aggiator
13 years ago

Bra skrivet!
Jag hoppas oxå på att vi slipper fyra år till. Men vi lever i absolut i egoismens herravälde så man vet aldrig. ”Några hundralappar till i plånboken är det det som är värt något?”, skriver du Det värsta är att jag vet folk som är berädd att offra allt för att slippa betala 100-200 kronor mer i skatt och då pratar jag inte om höginkomsttagare utan vanliga små gräsrötter. Så länge det flyter på för dem skiter de högaktningsfullt i alla andra. Sådant är vårt samhälle av idag. Det gör mig arg och ledsen.

HumanLabRat
13 years ago

Jag skrev i tidigare inlägg i denna tråd:

”Jag håller helt med dig annarkia i ditt inlägg och hoppas att de rödgröna tar hem det. Men med den fusk- och bluffanda som råder i det andra lägert vet jag inte hur det ska gå till, tyvärr.”

I dag kan vi konstatera att valfusket är ett faktum! Moderaternas partipropaganda sprids på McDonalds brickunderlägg, i lokaler som ska räknas som vallokaler!

Det luktar inte hamburgare….det osar valfusk!

Ericas tillhåll
13 years ago

Hemska tanke – fyra år till med utförsäljnings fascisterna

trackback

[…] behöver inte mer syndabockssyndromer, människohat eller mer av egoismens herravälde. Att spä på med mer av detta i dessa tider i form av ett rasistiskt parti är verkligen inte […]

anna
anna
13 years ago

VARFÖR HAR SVERIGE DEN VÄRSTA ÅLDERSRASISM, NÄR MAN ÄR SÅ NOGA MED ATT INTE VARA RASISTISK FÖR ÖVRIGT???