Inte fyra år till!

Inte fyra år till med högerpolitik.

Vad kommer i så fall finnas kvar av den välfärd som tagit generationer att bygga upp. Ett samhälle där var och en står sig själv närmast utan utsträckt hand,  ett egoismens herravälde det är vad som väntar med ytterligare en mandatperiod för alliansen. Vad står på tur att riva ned med nya snabba regelförändringar som måste plåstras om för att inte leda allt för många i fördärvet?

Det kan bli dyrt

Några hundralappar till i plånboken är det det som är värt något? Går det illa rinner de pengarna snart iväg. Med en plånbok som ska täcka det som vi solidariskt bekostat i form av skola, sjukvård och trygghet vid sjukdom och arbetslöshet kan det bli dyrt om något händer.

Ett samhälle där klyftor ökar och de som har mycket får ännu större plånbok på bekostnad av de som behöver stöd blir ett tufft samhälle att leva i och tuffast för de som har oturen att hamna utanför.

Alliansens vänner jublar

Enligt Skops senaste opinionsundersökning är det det samhället majoriteten föredrar. Samtliga de rödgröna partierna backar. Vänsterpartiet ligger risigt till med bara en procent över riksdagsspärren. Inte så konstigt med tanke på den pragmatism Ohly tillämpat i samarbetet med  s och mp. Var tar de radikala krafterna vägen? Knappast är det alliansen som lockar. Blir det sofflocket på valdagen eller blir det man ur huse då de rödgröna trots allt är ett bättre alternativ än fortsatt nyliberal politik under moderatledd  regeringsinnehav?

Idag jublar alliansens vänner. Jag fortsätter att hoppas att det jublet ska tystna den 19 september.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

16 comments for “Inte fyra år till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.