Gå i ide tills valet är över?

Jag funderar starkt på att gå i idé tills valet i september är över. Det känns som att nu får det vara nog.

Alla märkliga utspel för att i en sista suck försöka vända opinionsläget för alliansen. Priset tar utan konkurrens alliansens konvent som omvandlades till en kickoff men som ser ut som ett kollo för trötta allianspolitiker.

Pinsamt är ordet något som även Anders Borg ger uttryck för i sitt kroppsspråk.

Inget kom ut av den kickoffen mer än lite armsvett då kanske. Ändå dristar sig Dagens Nyheters huvudledare utropa att än är valet inte avgjort.

Dagen innan serverades vi med en artikel om att Pisaundersökningen är minsann inte att lita på . Allt för att rädda ansiktet på Jan Björklund förstås.

I Göteborgsposten kan man samma dag läsa om att valfriheten går förlorad med en valseger för det rödgröna blocket. Om det nu vore så väl ändå att riskkapitalbolagens valfrihet att roffa åt sig skattemedel som borde återinvesteras i välfärden kom till vägs ände med en rödgrön majoritet efter valet skulle många av oss bli glada. Om det ska ske krävs att vänsterpartiet går fram rejält. V är det enda partiet som vill sätta stopp för vinster i välfärden.

Stefan Löfven lär göra vad han kan för att hålla Sjöstedt och V utanför ett kommande regeringssamarbete. Det torde stå klart för de flesta.

En enda lång rad skrämselskott från borgarmedia och regeringskansliet som saknar täckning. Går folk på det?

Bloggat: Röda Berget, Martin Moberg,alliansfritt,

Media:DN1 2 3 4, GP, AB1 2 3

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
9 years ago

Här får DN:s försvar mot det dåliga Pisatestet svar på tal:
http://www.dagensarena.se/innehall/lr-dns-pisa-larm-en-jamforelse-som-inte-haller/

Freja
9 years ago

Åhh, så jobbigt med en glädjecoach, det gör ont i hela mig när jag hör honom tjoa! Skönt att jag inte hör till alliansen, så jag slipper stå där och skämmas…

Och apropå vinster i välfärden, när ska någon få alliansen att förstå att ”mångfald” handlar inte om ägartyper till skolan, det handlar snarare om att varje skola ska ha verktyg kunna möta varje elevs behov och att ha en kultur där varje elev känner sig inkluderad och sedd. Det säkerställer du inte genom att utarma de kommunala skolorna och skapa friskolor där eleverna får sköta sina studier på egen hand via en dator, eftersom det är billigare att köpa en dator till varje elev än att anställa lärare (så var det på en skola som kompisars barn gick på…)

T Lindholm
T Lindholm
9 years ago

Snart får vi väl se Borgar megafonerna till Media skrika rakt ut att Sverige kommer råka ut för en aldrig skådad antal Konkurser, om Fas:3 avskaffas…!

http://www.dagensarena.se/innehall/fas-3-anordnare-har-fatt-55-miljarder/#kommentarer