Gå i ide tills valet är över?

Jag funderar starkt på att gå i idé tills valet i september är över. Det känns som att nu får det vara nog.

Alla märkliga utspel för att i en sista suck försöka vända opinionsläget för alliansen. Priset tar utan konkurrens alliansens konvent som omvandlades till en kickoff men som ser ut som ett kollo för trötta allianspolitiker.

Pinsamt är ordet något som även Anders Borg ger uttryck för i sitt kroppsspråk.

Inget kom ut av den kickoffen mer än lite armsvett då kanske. Ändå dristar sig Dagens Nyheters huvudledare utropa att än är valet inte avgjort.

Dagen innan serverades vi med en artikel om att Pisaundersökningen är minsann inte att lita på . Allt för att rädda ansiktet på Jan Björklund förstås.

I Göteborgsposten kan man samma dag läsa om att valfriheten går förlorad med en valseger för det rödgröna blocket. Om det nu vore så väl ändå att riskkapitalbolagens valfrihet att roffa åt sig skattemedel som borde återinvesteras i välfärden kom till vägs ände med en rödgrön majoritet efter valet skulle många av oss bli glada. Om det ska ske krävs att vänsterpartiet går fram rejält. V är det enda partiet som vill sätta stopp för vinster i välfärden.

Stefan Löfven lär göra vad han kan för att hålla Sjöstedt och V utanför ett kommande regeringssamarbete. Det torde stå klart för de flesta.

En enda lång rad skrämselskott från borgarmedia och regeringskansliet som saknar täckning. Går folk på det?

Bloggat: Röda Berget, Martin Moberg,alliansfritt,

Media:DN1 2 3 4, GP, AB1 2 3

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 comments for “Gå i ide tills valet är över?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.