Vi tjuvstartade med firandet i år.

Vi hade som vanligt tänkt att vänta med firandet, som de flesta gör, till midsommarafton. Med Demoskops /expressens väljarbarometer fick det bli vin till maten och konjak till kaffet.

Med moderaterna tillbaks på 2003 års nivå lär alliansen få respass från Rosenbad efter valet i september. Det om något är anledning till att vi trots allt firar idag.

demoKrisen för Moderaterna och Fredrik Reinfeldt fortsätter – och fördjupas – efter katastrofsiffrorna i EU-valet.

Expressens och Demoskops väljarbarometer, som genomfördes under tiden den 27 maj till den 4 juni, visar att Moderaterna på en månad tappat 4,1 procentenheter. En statistiskt säkerställd nedgång, enligt Demoskop. (Expr)

Inte för att jag för ett ögonblick inbillar mig att vi får tillbaks det som en gång utmärkte Sverige , en välfärd för alla, en skola som återfanns i toppen av Pisaundersökningar och en relativt låg arbetslöshet där den som blev arbetslös gavs en andra chans och den som blev sjuk fick möjlighet till rehabilitering. Några av de omständigheter som gjorde Sverige så unikt och som kunde vara värt att fira. Men med ny regering torde livet bli något lättare att leva för de flesta av oss.

flaggorNationaldagen, ett sent påfund har inte blivit den folkfest som var tänkt. Det hjälper inte med ett kungahus som åker fint på Stockholms gator iklädda nationaldräkter. Vem är intresserad av att fira att Gustav Vasa valdes till kung för ett antal århundraden sedan eller fira en regeringsform som garanterar ätten Bernadotte första tjing på titeln som statsöverhuvud?

Ändå känns det gott att leva just i det här landet i alla fall så länge jag är frisk och har mitt på det torra. Det är kanske värt att fira? Åtminstone så länge skygglapparna hjälper att utestänga alla de som genom regeringens försorg hamnat utanför och de som drabbats av ohälsa p g av försämrade arbetsförhållanden.

Märkligt att Sverige skulle gå och bli unikt för att man i det här landet väger de gamlas blöjor för att kolla om det är dags för byte och för att ha en regering som med blixtens hastighet omfördelat och monterat ned den välfärdsmodell som tidigare gjorde Sverige så unikt.

Foto: Annarkia

Media: AB, DN1234, SvD,Dagens Arena,
Bloggat: bilderblogg.se,M MobergSvensson,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments