En ohämmad flirt och höga brösttoner.

Såg Du partiledardebatten i riksdagen idag? Jag gjorde det en kort stund. Såg påfåglar fjädra sig, hörde höga brösttoner och ett eko från teapartyrörelsen.

Häpnade över den ohämmade flirten med Annie Lööf från Stefan Löfven men även Åsa Romson. Hon gjorde fö en Freudiansk felsägning då hon i ett replikskifte kallade centerpartiets ordförande Annie Löfven. Åsa Romson är som Stefan Löfven väl medveten om att utan stöd från något alliansparti kan deras saga som regering bli kortlivad.

Flirten möttes av kalla handen av en arrogant Annie Lööf som med vass tunga beskrev regeringsförklaringen som planekonomi och östeuropeiskt 80-tal. En osaklig och propagandistisk argumentationsteknik som hämtad från teapartyrörelsen

Jonas Sjöstedt var den partiledare som var tydlig, saklig och skarp i sin argumentation. En skarp kontrast till Annie Lööfs osakliga propagandistiska debatteknik.

Den stund jag lyssnade på debatten riktade de tre små allianspartierna in sig på att utmåla regeringen som vänstervridet för att ha gått  Vänsterpartiet till mötes i övenskommelsen om stopp för vinstjakt i välfärden. En märklig strategi helt på tvärs med väljaropinionen.

Redan före debatten stod det klart att Fredrik Reinfeldt inte avsåg att delta i något replikskifte utan endast hålla ett anförande. Det anförandet missade jag. Han höll sitt löfte och satt som en blek kopia av sig själv tyst i riksdagsbänken. Undrar över vad som rörde sig i den fd statsministerns huvud.

Kommer alliansen klara av att hålla ihop när de två rorsmännen Reinfeldt och Borg söker sig till nya jaktmarker? Kan hända att någon till sist greppar Löfvens utsträckta hand!?

Andra om , , , , ,   dn

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments