Dubbelt utanförskap.

Ett allt inhumanre klimat breder ut sig i alliansens Sverige.

Melinda, 7, kan andas, kissa, le och gråta. Ingenting annat. Hon måste ha assistans dygnets alla timmar, ett behov som fastslagits i kammarrätt. Men Försäkringskassan motsätter sig beslutet och har nu överklagat till Regeringsrätten. (DN)

Sjuka utförsäkras och fråntas sin försörjning och hamnar i ett dubbelt utanförskap. Sjukförsäkringen är misslyckad ur flera perspektiv det finns det alltför många utförsäkrade som kan vittna om. 

Först och främst: de flesta utförsäkrade är fortfarande sjuka. I många fall har individer fått ingen eller otillräcklig vård/rehabilitering, trots att ”deras dagar” i försäkringen är ute. När de sedan utförsäkras så sänks ersättningen för de allra flesta, även om de deltar i Arbetsförmedlingens program. Till hälsoproblemen läggs därmed ekonomisk oro och förtvivlan.(Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens fackförbund ST)

I Aktuellt Debatt i går försvarade alliansens företrädare blint den nya hårda linjen,  totalt oförmögen att ta in den verklighet som de som drabbats utsätts för. Med uttryckslöst ansikte och stelt kroppsspråk upprepades mantrat.  -Så här hjälper vi sjuka att komma tillbaks och är man sjuk ska man ha sjukersättning..  Hur kan man som sjuk komma tillbaks om man förutom sjukdomen  också ska oroa sig för sin försörjning? De nya reglerna för sjukersättning tvingar långtidssjukskrivna att söka försörjningsstöd. Det är så verkligheten ser ut. Så ser regelverket ut. När ska alliansen börja att ta ansvar för vad de ställt till med? Enda sättet är att ge dem respass den 19 september.

Media:Newsmill, AB, VF, SR, SvD 1
Andra om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Eva Hillén Ahlström om socialbidragen, Monica Green om jobbpolitiken, Annarkia om dubbelt utanförskap, Jonas Sjöstedt om en blågrön regering, Martin Moberg om nyspråk, […]

Kalmardamen
Kalmardamen
13 years ago

Som vanligt ett mycket bra inlägg av dig!

trackback
Hur försörjer sig de utförsäkrade? | Anna Vikström
9 years ago

[…] skriver, liksom Annarkia, Eva Hillén Ahlström, Stardust blogg om överläkaren som hänvisades till Samhall, Claes Krantz, […]