Pär Nuder vill ha en koalition mellan M och S.

 Pär Nuder dagens Assar Lindbeck?

Pär Nuder förre socialdemokratiske finansministern ” tänker det otänkbara i Dagens Industri ”:

Våga tänka tyskt

-M och S i en stor koalition efter tysk förebild.

Källa: Pappersupplagan av Göteborgs Posten sid 2 19 februari .

Vad ska man säga mer än vad var det jag sa? Bägge partierna har   ägnat sig åt triangulering dvs lagt sig så nära varandra som möjligt i vissa frågor ända sedan Löfven tillträdde som partiledare för (S).

Är det inte samme Pär Nuder som sitter ordförande i den grupp som ska lägga fram förslag om vinst i välfärden på S-kongressen? Då ska man ha i beaktande att Pär Nuder  finns i ett Wallenbergägt riskkapitalbolag, EQT.

Någon som förundras över att allt fler känner en viss uppgivenhet inför politiken?

Lästips: ”Jag bryr mig inte  längre …”,Lena Sommestadt

Media: Dagens Arena,DN, AB1234, SvD,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
KajsaLisa
11 years ago

Per Nuder vill så mycket. Mest vill han ha riksdagspension. Det är därför han tar ut vinst ur sitt bolag istället för lön.
Vad får han allt ifrån ? Är inte SD stora nog redan.

Morgan
Morgan
11 years ago

Per Nudel sår här ett frö för framtiden, en idé som de flesta inom m och s slår ifrån sej. Så småningom kan det bli verklighet när idén satt sej. S och M slipper trassla med småpartierna och näringslivet jublar. Samma typ av frö är första versionen av centerns ideprogram. Detta är gamla beprövade grepp inom politisk kommunikation. Reinfeldts utspel om att jobba till 75 år ett annat exempel. Det landar kanske runt 68-70år nu så det var ju inte ”så farligt”

Per-Anders
11 years ago

En koalition mellan S och M vore förödande ur fler aspekter. Först och främst skulle den ta död på all politiskt kreativitet eftersom riksdagens två ”huvudfiender” tvingas till en rad förlamande kompromisser. För det andra; eftersom de ideologiskt förankrade väljarna hos både S och M starkt skulle motsätta sig ett sådant förslag, och därmed lämna sina partier, finns risken att det blir SD som vinner på en sådan koalition. SD har ju redan idag placerat både S och M på sin egenkomponerade ”PK”-motståndarsida. Därför är det av störst vikt att Socialdemokraterna visar att partiet står för ett tydligt alternativ till både M och SD.