Valfläsk eller löfte om datalagringsdirektivet?

”Så vill vi stoppa datalagringen” skriver Peter Eriksson  i en debattartikel publicerad  på Svt . Vänsterpartiet avser att göra detsamma .  Även c är tveksamma och vill att Det är glädjande. Kommer v och mp att kunna rubba det Bodströmsamhälle som S står bakom?

Även c är tveksamma och vill att EU-kommissionen omförhandlar direktivet medan Betarice Ask(m) håller emot.Ingen kan ha undgått att det är val i september. Så frågan är vilken substans det ligger i partier som strax innan val visar sig lite tveksamma till ett direktiv de tidigare ställt sig bakom? Att nonchalera integritetsfrågorna kan stå partierna dyrt i valet.

Datalagringsdirektivet är en kränkning av vår personliga integritet av gigantiska mått då det medger att uppgifter om din och min datatrafik och telefonsamtal      lagras under ett halvår.

Tysk författningsdomstol sa nej till det sätt som implementeringen gjordes och har väckt hopp om att direktivet ska skrotas eller skrivas om av EU

I Sverige förbereder Beatrice Ask marken för en implementering ad direktivet  och nu ska det utredas om även polisen ska få tillgång till den massavlyssning  som FRA ägnar sig åt.

Tidigare inlägg: I Sverige förbereds marken för datalagringsdirektivet.

Mer i media: DN SvD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

2 comments for “Valfläsk eller löfte om datalagringsdirektivet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.