Övergrepp i demokratins tjänst …

Kan övergrepp i demokratins tjänst försvaras?

Är de t möjligt att en huvudvärk som beskrevs som små explosioner i ett telefonsamtal med en nära anhörig tolkades som förberedelse till terrorism och försatte en hel stad i skräck.  Vad som egentligen hände får vi kanske aldrig vetskap om då ärendet överlämnats till säkerhetspolisen.  Vad vi vet är att samtliga gripna släpptes då bevisen mot dem befanns för ihåliga.

Svartklädda poliser med k-pist  och lasersikte

Om det inte var för de familjer som burdust och brutalt fick påhälsning av polis  utrustade med k-pist med lasersikte   i gryningen kunde vi bara ha skakat på huvudet och smålett åt polisens hantering av det som benämndes bombhotet i Göteborg.

Övergrepp

Överskottsinformation vid signalspaning kan misstolkas  och fel använt försätta oskyldiga i en traumatisk situation. Inte bara de män  som misstänktes för förberedelse av terrorhandling plockades med till polisstationen för förhör. I den ena familjen togs samtliga med. På polishuset sattes mannen  i ett rum, kvinnan i ett annat och de minderåriga barnen i ett tredje rum. Polis förhörde sedan barnen.   Vad sjutton är detta? Så behandlar man inte barn I Sverige. Utsätta minderåriga för en upplevelse av det slaget är oförlåtligt och är ett klart brott mot barnkonventionen.Vilket förtroende får de barnen för polisen eller samhället? Sover de lugnt om  natten efter den upplevelsen?

Händelsen är anmäld men utredningen dröjer. Vad är det för stil?  Försätter sig polisen i den här situationen borde ärendet få högsta prioritet.

Man  kan inte som Jan Guillou skriver avsätta demokratin för att skydda den.

Tidigare inlägg

Bloggat: Svensson, Anna Wester

Media: DN GP123 SvD
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
p
p
13 years ago

Det finns mycket som pekar på hur journalister förvränger verkligheten! Det som avhandlades och som avlyssnades var nog tillräckligt. Det hela sköttes helt rätt, att göra på detta sätt gagnar demokratin (ironi). Självfallet så har vi fått en odemokratisk kantring som knappast kan acceptyeras i samhället! Det skedda i Göteborg är under alla omständigheter galenskap från början till slut!

Anton
Anton
13 years ago
Reply to  p

Så går det när terroristnojan får fritt utlopp.

trackback
Magnihasa: Att förutsäga framtiden | Piratkopiering
13 years ago

[…] tredje faktorn är att vanligt folk nu måste frukta både tjuv och polis, och därmed har alla incitament de någonsin kommer att behöva för att beväpna sig själva i […]

trackback

[…] Bloggat: Annarkia, Magnihasa, Jinge, Läs även andra bloggares åsikter om Rättegång, Terrorister, Terrornoja, […]

Joanna
Joanna
13 years ago

Förundersökningen har lagts ned.