Skurkstatens logik.

Israels logik är inte rättsstaten. Ett land som   sätter sig över internationell rätt, demokratiska spelregler och mänskliga rättigheter  är ingen rättsstat.

När hjälparbetare styr mot Gaza för att bibringa invånarna medicin,  leksaker, vattenreningsverk och byggmaterial då bordas de på internationellt vatten och tvingas till Israel mot sin vilja, fråntas ägodelar och anklagas sedan för att ha tagit sig in i Israel illegalt. Israels agerande mot Dror Feiler och Mehmet Kaplan är inte rättsstatens agerande. Det är skurkstatens.

Ship to Gazas pressmeddelande:

”Israel hindrar Ship to Gazas talesperson Dror Feiler och riksdagsledamoten Mehmet Kaplan från att på plats i Tel Aviv polisanmäla Israels regering och försvarsmakt.

Som skäl anges den paragraf i israelisk lag som stipulerar att ”varje person som försöker att illegalt ta sig in i landet nekas inresa i Israel under en period av tio år”.

Det är ett egendomligt argument med tanke på att ingen av passagerarna på Ship to Gaza/Frihetsflottan försökte ta sig in i Israel. Inte heller hade de i avsikt att göra så. Tvärtom. De var på väg till Gaza när de långt ute på internationellt vatten bordades, tillfångatogs och mot sin vilja fördes till israeliskt territorium. Vid överfallet dödades nio människor och skadades ett trettiotal svårt. Fartyg, last och personliga tillhörigheter beslagtogs och har i de flesta fall inte återlämnats.”

Anna Dahlberg skriver i Expressen

Det förlovade landet har blivit det förlorade landet.
Israel riskerar att drabbas av pariastatus om man fortsätter på den inslagna vägen.

Israel har upprättat världens största utomhusfängelse och förvägrar inspärrade ett drägligt liv genom långa listor på material som inte får föras in. Fortsätter att i allt snabbare takt att konfiskera mark och byggnader och bosättningar på ockuperad mark. Förvägrar en del av befolkningen mänskliga rättigheter och utsätter en del av befolkningen för ständiga trakasserier.

Media: DN1, SvD1, Haaretz & Jinge & Anna Wester
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Luftvapen, Pang ab1234567 ex1 svt gp1 svd1234 dn1 Läs oxo: k&å, kunskapssamh, pamflett, annarkia, zaramis, lasse, hampus, björnbrum, ilsemarie och nicke Etiketter:Kriminalitet, Luftvapen, […]