Övervakad tills döden skiljer oss åt.

Jaha vad ska man säga? Dags för lite mer övervakning. Igen.

Regeringen säger ja till ett EU-förslag om kartläggning av våra flygresor med hänvisning till att kriminella också använder flyget. Resrutt och betalningssätt  ska lagras i en databas i fem år. Hoppsan! De använder även andra färdmedel.

Sverige kommer att säga ja till ett nytt EU-förslag som innebär att flygpassagerare i framtiden ska registreras i en databas. Det är nu allianspartierna och Socialdemokraterna överens om. Ekot har tidigare berättat att Centern är emot förslaget. Tanken med förslaget är att polisen i EU-länderna ska kunna kartlägga hur misstänkta brottslingar har rest. Redan i dag kan tull och polis i Sverige begära in information om personerna på en viss flight. Det kan handla om alltifrån var resan börjar och slutar till hur man har betalat sin biljett och hur länge man har varit borta. Men när planet väl har landat ska informationen raderas inom 24 timmar. Enligt det nya förslaget ska information från alla flygbolag kunna lagras i upp till fem år. (Ekot)

Ska även resor med taxi och buss ,tunnelbana och spårvagn registreras. Jäklar reser vi kommunalt registreras ju redan idag  hur vi tar oss fram.

FRA, Ipred och snart också datalagringsdirektivet förpassas oss till det totalkontrollerade samhället.
Det hade inte ens Orwell kunnat drömma om. Känner Du dig trygg nu lilla vän? Vi vill ju bara väl! Det är andemeningen i budskapen uppifrån. Nej banne mig om jag blir trygg av all denna övervakning. Vem vet vilken överskottsinformation som kan slå till.Då står vi där totalt skyddslösa när ogrundade beskyllning klavbinder oss.

Media:DN, AB, Svd, Ex, Dagen, SR
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
ConnyT
13 years ago

”De använder även andra färdmedel.”
Lugn det är nog bara en tidsfråga innan tåg-, båt- och övriga resor också registreras. Det behövs lite tillvänjning bara. Mitt tips är att det dyker upp om ett par år. Efter det är vår trygghet helt komplett och vi kan sova gott om nätterna… jag längtar så…

trackback

[…] Östtyskland, Sovjet, Tolgfors, Högerregeringen, Black Hawk dn12 svd1 ab12 ex sr1 svt Läs också: annarkia 1 aspergman claes conny lasse röda b k&å 1 2 zaramis Etiketter:Black Hawk, […]