Oron sprider sig.

Allt fler oroar sig för vad som sker om olyckan är framme. Att drabbas av sjukdom eller arbetslöshet kan i dagens Sverige slå undan benen.

Den välfärd som generationer före oss byggt upp har monterats ned med den omvända Robin Hood pokitik som genomförts av alliansen. Försäkringar som skulle ge trygghet har istället blivit en källa till otrygghet och rättsrlöshet.
Svenskarnas förtroende för de  socialförsäkringar som ska garantera välfärden sjunker  och Sverige intar bottenplaceringen bland de Nordiska länderna  i SEB:s Välfärdsbarometer 2011.

Sverige har en lång välfärdshistoria. Den allmänna pensionen fyller snart 100 år. Bara några år yngre är arbetsskadeförsäkringen. Reform efter reform har under ett sekel bidragit till att Sverige kan uppfattas som själva sinnebilden av en välfärdsstat.

När SEB nu presenterar ett nytt välfärdsindex som går att jämföra länder emellan är det därför överraskande att Sverige hamnar sist i Norden. Vår undersökning visar att Sverige är det nordiska land där befolkningen har lägst tilltro till välfärden. Vi har det sämsta indexet i nio av de tolv undersökta kategorierna.

Media: svd,dn12
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , intressant

4 comments for “Oron sprider sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.