Inte är det väl så att jag är förföljd av åskväder?

Om jag varit lagd åt det mer paranoida hållet skulle jag kunna tro att åskan förföljer mig.

Lämnade kusten i tid innan åskvädret slog till i går. Väl hemma i stan utfärdar SMHI på nytt klass 1 varning där jag nu befinner mig.

Det är en kombination av två olika typer av åskväder, värmeåskväder och frontåskväder, som knallar runt i Sverige idag.

Varmklibbigt förbyttes snabbt i lite småkallt om armar och ben under cykelturen nere vid Vättern.  Säkrast att hålla sig på land när åskknallarna börjar höras i fjärran.

I morgon lovar SMHI i alla fall sol och fint väder. Då ska jag till Öland och börjar det åska där också så vet i sjutton om jag inte är förföljd av åskan.  Åtminstone kan det ju kännas så i det läget.

Media: Svd, DN, GP

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ma
Ma
13 years ago

Du kanske bara har valt fel platser att vara på. Hade Du varit i min hemtrakter hade nog sluppit allt vad åska heter. Här är det 20 grader varmt just nu och någon åska kan jag nog inte se fram emot…

Snälla du se om åskan följer dig!
Snälla du se om åskan följer dig!
13 years ago

Åskan är polariserad åt ena eller andra hållet. Oavsett om du utstrålar negativ eller positiv energi kan källan söka sig till motpol. Risken att träffas är liten men ju mer av energi som utstrålas ju större är risken. Dessutom finns en avgörande skillnad mellan långa och korta personer på samma ställe. Nog om det, blixten är kul, speciellt för barn. Se från länken var blixten är nu.