Ohelig allians bakom svenskt ja till europakten.

Nu är Reinfeldt ute på hal is. Hur ska stabila finanser som innebär åtstramning , sänkt välfärd och ökad arbetslöshet i ett flertal länder som redan har stora ekonomiska problem kunna rädda svensk exportindustri?

I Europa är 23 miljoner människor arbetslösa. Värst drabbade är de unga.  Bromsa i lågkonjunktur och recession innebär att man beordrar en svältande att dra åt svångremmen ännu ett hack.    Det blir en medicin med många biverkningar även för Sveriges del. Inte för inte kallade någon,  jag tror det var Krugman,  Europakten för  en självmordspakt. En ytterligare inbromsning med åtföljande börsoro slår direkt på våra pensioner. De stimulanser som så väl hade behövts lyser med sin frånvaro.

Reinfeldt hänvisade igår till att nu får krisande länder göra vad Sverige gjort i 10-15 år. Vad statsministern så påpassligt glömde att informera om är att Sverige hade en flytande växelkurs och kunde parera med hjälp av valuta-  och penningpolitik . Italien, Portugal mfl länder med ekonomiska problem är fast i euro, i ett valutasamarbete som delvis är grunden till dagens problem då de stora ländernas ekonomiska utveckling lagts som grund för euroländernas  penningpolitik.

Bilden av krisande euroländer är att de levt över sina tillgångar,. Ulf Nilsson skriver i expressen:

 Länder som Grekland och Portugal, men också jättar som Italien och Spanien (och flera till) har tagit enorma lån, så stora att i varje fall Grekland aldrig kan betala tillbaka. Pengarna pytsas ut i form av bidrag till grupper och individer och avsikten är – låt oss vara ärliga här! – att köpa röster i val.

Läs den texten en gång till och fundera lite på vad som sker här hemma.  Vad är jobbskatteavdraget annat än en muta till medelklassen för att lägga sin röst på moderaterna?  Pengar har helt enkelt tagits från sjuka och arbetslösa. Den generella välfärden monteras ned till förmån för privatiseringar och avregleringar.  En utveckling som i slutänden kan bli mycket dyrbar för var och en av oss. Jobbskatteavdraget gav inga nya jobb och allt för många ungdomar  står utan arbete även i Sverige.

Svenskt medlemskap i europakten  är bakvägen in i en valutaunion som hyllar marknaden och närs av en nyliberal ekonomisk politik dirigerad från Bryssel.Ett samarbete och en politik som majoriteten av svenskar sagt nej till.  Inte har Reinfeldt   folket med sig i den här frågan. Det krävdes en ohelig allians för att ro den saken i hamn.

Vad var det egentligen som hände. Socialdemokraternas nej till pakten vändes snabbt till ett ja när väl Håkan Juholt avsatts. Undrar hur den händelsen kommer att beskrivas i historieböckerna? Brann i knutarna gjorde det i alla fall .

Bloggat: Jinge,  M Moberg, Alliansfritt Sverige, Lena Sommestad, Jonas Sjöstedt

Media: Exp 1 2, AB 1 DN 1 2 3 4 5 6SvD 1 2 3 4 5, , SVT 1 2 3 4E24 1GP1 2,

Andra om: , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Fram tonar insikten om att politikerna styrs av intressen vi vanliga dödliga inte ser så mycket av, oavsett om vi röstat på det ena eller det andra fortsätter dom att plocka av oss skyddsnäten ett efter ett med varierande mängd vackert skitsnack som garnering.

Är det månne OECD som via sina årliga genomlysningar sätter agendan eller rentav än mer obskyra organisationer som verkar i det fördolda och regelmässigt bjuder in regeringschefer och andra nyckelpersoner att deltaga i mötena ?

http://www.youtube.com/watch?v=TSLpFCZAThQ

trackback

[…] Kaj Raving utvärderar jobbskatteavdraget,  Löntagarbloggen om arbetskadeförsäkringen,  Annarkia om Europakten, Martin Moberg om sjukförsäkringen, Eva Hillén Ahlström om solidaritet, Homo […]

trackback

[…] Reinfeldt har lämnat Malmö i sticket.  Röda Malmö – Morden i Malmö fortsätter.  Annarkia – Ohelig allians bakom svenskt ja europakten.  Annarkia 2 – Alliansens adelsmärke […]

trackback

[…] EU, Högerpolitik, Nedrustning, Pensionsåldern, Statsfinanser dn1 svt sr svd1 ex ab1 Läsvärt: annarkia, 1, 2, 3, pepprat, varghjärta, 1, k&å, 1 Tags: EU, Euron, Europakt, Grekland, […]

Tommy Jäderberg
Tommy Jäderberg
12 years ago

En sak går det att utläsa av allt som har sagts och gjorts angående den här så kallade Europa-pakten. Det är följande att det här kohandlandet mellan Alliansen och Socialdemokraterna är rena rama bedrägeriet emot svenska folket. För trots alla löften ifrån Fredrik Reinfeldt om att Sveriges bidrag/lån till IMF och Europa-pakten med 100 miljarder inte innebär att försöka att få in Sverige bakvägen mot en Euro-anslutning, så misstror jag Fredrik Reinfeldt helt och hållet här.

Tommy Jäderberg
Tommy Jäderberg
12 years ago

Jag ifrågasätter verkligen Fredrik Reinfeldt och hans politik kraftigt. Många som röstade på de så kallade Nya Moderaterna har all anledning att vara väldigt besvikna på statsminister Fredrik Reinfeldt. Förr i tiden så var Moderaterna en garant för ett starkt svenskt försvar, tyvärr inte nuförtiden. Och det har inneburit att vi idag bara har en liten spillra kvar utav det som en gång fanns. Hur ska vi i Sverige kunna försvara oss, när vi inte längre har något försvar kvar. Då räcker det inte med ett starkt immunförsvar.